r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves sült kápia paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagyma-krémleves sült kápia paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 878 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 27 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 220 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    6585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    5004 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3470 micro
Összesen 878 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban feltesszük forrni a vizet, majd beledobjuk a 4 db leveskockát (fél literenként 1 kocka, ne feledjük).
  2. Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal, majd tegyük bele a kápia paprikát. Előmelegített sütőben 200 fokon, alsó-felső sütésen, légkeverésesen süssük 12-15 percig, amíg meg nem puhul, megfonnyad.
  3. Szeleteljük össze a póréhagymát, a lilahagymát, reszeljük le a fokhagymát, vágjuk össze a krumplit. Kb. 10 ml olívaolajon pirítsuk meg a póréhagymát a lilahagymával - kb. 10-15 perc. Mikor üveges és puha, tegyük rá a fokhagymát is, kb. 30 másodpercig. Ekkor megsózzuk, megborsozzuk. Ezután felöntjük a 2 liter alaplével, majd beledobjuk a krumplit is.
  4. A kápia paprikát vegyük ki a sütőből, hagyjuk pihenni kb. 1-2 percet, majd hámozzuk meg, vágjuk ki a csumáját, magozzuk ki és az ereket is vágjuk ki. Szeljük fel és tegyük főni a levesbe.
  5. Nagyobb lángon hagyjuk, míg összefő és megpuhul a krumpli. Ez kb. 20-25 perc. Ha a krumpli puha, botmixerrel pürésítjük.
  6. Felöntjük 2-2,5 dl tejszínnel (ízlés szerint), majd hagyjuk közepes lángon kb. 4-5 percig. Ízlés szerint mehet bele még egy kevés só, bors (itt már én nem tettem bele), kevés kell bele.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 788
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Ajánló

Pirítóssal tálaljuk. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Póréhagyma krémlevest akartam enni, de megláttam a boltban egy pár csodaszép kápia paprikát. Úgy gondoltam, a póréhagymával tökéletesen meglesznek. Az eredmény csodálatos: ízletes, kissé pikáns, de mégis selymes ízű krémes leves, amiből csodálatosan kiérződik a póréhagyma, a sült paprika és a fokhagyma íze. Miközben főtt, hihetetlenül finom illat terjengett az egész lakásban :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.