Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Créme brulée Glaser konyhájából

Créme brulée Glaser konyhájából
Créme brulée Glaser konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia klasszikus. Vanília helyett ízesíthetjük fahéjjal, narancshéjjal, gyömbérrel vagy mandulatejjel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral, tejjel és tejszínnel elkeverjük. Majd hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart magját.
  2. A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  3. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák 2/3-ig érjen. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig gőzöljük.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 829
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

katalán krém, égetett krém, vaníliakrém, édes tejszínes krém, francia vaníliás krém, katalán habkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
tojássárgája 4 db
cukor 80 g
tej 150 ml
habtejszín 300 ml
vanília 1 db
barna cukor 4 teáskanál