Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crème brûlée 2.

Crème brûlée 2.
Crème brûlée 2.
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki látta az Amélie csodálatos élete c. filmet, az értheti igazán, mi olyan varázslatos ebben ez egyszerű édességben...:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 140 fokra, a szuffléformákat tepsire állítjuk.
  2. A tejszínt a tejjel éppen csak felforraljuk.
  3. A tojássárgáját, cukrot, vaníliakivonatot egy tálban elkeverjük, majd a forró tejszínes tejet hozzácsurgatjuk és folyamatosan kevergetjük, míg össze nem áll.
  4. Finom szitán átszűrjük, az esetleges habot lemerjük, a sütőformába öntjük.
  5. A tepsibe annyi meleg vizet öntünk, hogy a formák feléig érjen. 40-45 percig sütjük, míg el nem kezd megszilárdulni. (Rázzuk meg a formát, a szélének dermedtnek, a közepének kissé lágynak kell lennie.)
  6. A sütőből kivesszük, teljesen hagyjuk kihűlni, majd tálalásig hűtőbe rakjuk.
  7. Tálalás előtt 1-1 teáskanálnyi cukorral egyenletesen megszórjuk a tetejét és lángszóróval karamellizáljuk. (Lángszórót  - más néven szakácsfáklyát -  pl. Metro áruházban lehet kapni, 2-3 ezer Ft.) Látványos konyhai mutatvány, baráti társaság előtt „felvághatunk”.
  8. Azonmód tálaljuk. 

  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 548
elküldve: 1
receptkönyvben: 362
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

égetett krém, katalán krém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 02:30

Kedves Juci (strawberry)! Olvastam, hogy mit írtál az Amélie filmről......teljesen így van:) Az eggyik kedvenc filmem, meg is leptem vele magam karácsonykor. Mrs Smith hagymalevesét ágyban ettem, és Améliet néztem. És ekkor ahogy közeliben mutaták a Crème brûléet ahogy Amélie megtörte a kemény cukros héjját ......végem volt. ......"Aki látta az Amélie csodálatos élete c. filmet, az értheti igazán, mi olyan varázslatos ebben ez egyszerű édességben" ......egyszerűen varázslatos én sem tudnám más szóval kifejezni:) Már nem tudtam tovább várni, így elkészítettem a költözködés kellős közepén, mondhatjuk úgy is hogy dobozok tetjén csücsülök a Crème brûléevel :DDD nagyon jól sikerült így elkezdtem nézelődni hogy van-e fent hasonló recept nem akartam olyasmit felrakni amit valaki már elkészített. És ekkor rá akadtam a receptedre, és megláttam amit írtál...muszály volt megosztanom Veled:) Crème brûlées/Amélie élményemet. Remélem nem untattalak, köszike a sok finom receptedért.
Tisztelettel Krisztina

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2011-01-04 13:01

Szia Krisztina, köszönöm kedves soraidat, örülök, hogy Neked is hasonlóak az érzéseid Amélie-vel és a créme brulée-vel kapcsolatban...:)

404
habtejszín 3 dl
tej 1.2 dl
tojássárgája 5 db
cukor 60 g
cukor 6 teáskanál
vanília kivonat 5 csepp