Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pergelt cukorkrém

Pergelt cukorkrém
Pergelt cukorkrém
70 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi recept kicsit feljavítva :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én egy 5 cm magas peremű, 24 cm átmérőjű öntöttvas palacsintasütőben készítem el.
  2. Beleöntjük a palacsintasütőbe a 100 vagy 150 g cukrot (minél több a cukor, annál több leve lesz a végén), és addig melegítjük, ameddig felolvad.
  3. Mikor szép barna színe lett (vigyázzunk, meg ne égjen!) óvatosan forgassuk, döntögessük az edényt, ameddig "kibéleljük" az egészet. Mikor rákeményedett a cukor és már nem folyik, tegyük hűvös helyre, és készítsük el a krémet.
  4. A 8 tojást felverjük a maradék cukorral (200 g), vaníliás cukorral, a keményítővel és a tejjel.
  5. Mikor kihűlt teljesen a cukor, ráöntjük a krémet, betekerjük a palacsintasütő nyelét alufóliába, és betesszük a sütőbe. Akkor jó, ha a krém megszilárdul, elválik az edény falától és a teteje szép barna lesz.
  6. Az edényben hagyjuk kihűlni, majd egy nagy tálra borítjuk (a teteje lesz az alja), és a hűtőben jól lehűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 308
elküldve: 7
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

égetett cukorkrém, édes krém, vaníliás cukorkrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

violette
violette Wed, 2013-02-13 17:45

Elkészítettem,a karamell tényleg nem lett szilárd miután kiborítottam,de a családnak így is nagyon ízlett. Üdv.Éva

palice
palice / palice Thu, 2013-02-14 00:33

Szia Eva!
Sajnalom,hogy nem lett szilard ( fogalmam sincs,hogy miert nem :( nekem mindig sikerul ),de nagyon orulok,hogy izlett es koszonom,hogy megirtad! :))
Udv,Alice

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2012-07-07 22:21

Nálunk ez angol karamell-puding néven szerepel a családi gyűjteményben. A karamellt jénai tálban készítjük, egyszerűbb. Viszont nem szoktuk kifordítani másik tálra, mert a karamell nem lesz szilárd. Galuska formában szervírozzuk. Egy kiadós vacsora után könnyű, egyszerű desszert. Üdv: Éva

592
tojás 8 db
tej 1 l
cukor 300 g
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 1 evőkanál