r
Nosalty Logó

Crème brulee 4. - epres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Epercsók
Crème brulee 4. - epres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt és a tejet a vaníliával lassú tűzön melegítjük.
  2. Addig a tojásokat elkeverjük a cukorral.
  3. Az epret átpasszírozzuk, és citrom héjával elkeverjük.
  4. A tejszínes keveréket a tojásokhoz öntjük, majd vízgőzben 10-20 perc alatt megsütjük, amíg az állaga már nem folyós, hanem remegős lesz.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10547
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

Természetesen lehet csak tejszínnel is készíteni, sőt el tudnám képzelni egy kis eperpálinkával is. A tetejéről most lemaradt a karamellizált cukor, aki nem tudja elképzelni enélkül, mindenképpen szórja meg még cukorral, és karamellizálja, szerintem még finomabb ezzel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Crème brulee 4. - epres
Epercsók 95 recept

Kedvencem az eper, most mindenbe teszek, és ez a crème brulee-re is igaz, nagyon kellemes, tavaszi , friss édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk