Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyar leves

Magyar leves
Magyar leves
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyve nyomán készült húsleves, eredeti neve: magyar lév.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az eredeti recept tyúkból készül, érdemes azzal is kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot ökölnyi darabokra vágjuk, majd spárgával megkötözzük, hogy a főzés közben ne nagyon deformálódjanak.
  2. A vízben lassú tűzön előfőzzük. Egy órányi főzés után kivesszük a húsdarabokat, és szegfűszeggel és apróra vágott fahéjjal megtűzdeljük.
  3. Ujjnyi vastagra vágott répa, petrezselyemgyökér és a gyömbér mellé tesszük a megtűzdelt combdarabokat, majd a hús főzőlevét rászűrjük. Egész borsot szórunk a levesbe és megsózzuk.
  4. Lassú tűzön készre főzzük.
  5. Tálaláskor a húsból formás szeleteket vágunk, és erre szedjük a levest.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas húsleves, sertéshúsleves, régi magyar fűszeres húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
sertéscomb 60 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
gyömbér 2 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 2 dkg
víz 2 l
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint