Nosalty Logó

Cobbler 2. -szilvás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Cobbler 2. -szilvás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 787 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 3143 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 184 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 787 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2351.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 3143 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A szilvát kimagozzuk, és egy tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a barna cukrot, a keményítőt, a vaníliarúd belsejét vagy a vaníliás cukrot, és jól elkeverjük.
  2. A tésztához a vajat apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, konyhai robotgéppel jól összekeverjük, és evőkanál segítségével a szilvára halmozzuk, a tetejét megszórjuk barna cukorral.
  3. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 31069
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 13.

Ajánló

Fagylalttal, fahéjas porcukorral, melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A "cobbler- láz" tavaly söpört végig a gasztroblogokon. Ennek az amerikai desszertnek a sikere nem vitatható, hiszen egyszerű, gyors és nagyon finom. Szinte bármilyen gyümölccsel készíthető, de szerintem az egyik legjobb változat a szilvás cobbler.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Tündér! Elkészítettem a sütid. Nagyon-nagyon finom volt. Egy kicsit változtattam rajta: a szilvából rögtön a dupláját vettem, mert nem volt elég a forma kirakásához, a tésztájába raktam egy kis citromhéjat, és a szilvához vanília helyett fahéjat használtam. Mikor elkészítettem szóltam a férjemnek, hogy kész a süti, de nem nagyon reagált rá. Mikor megkóstolta pár óra múlva, csak annyit mondott, hogy hol rejtegettem eddig :-) Köszi a receptet! Még maradt egy kis szilvám, jöhet a következ? adag! Beus

Törölt felhasználó

Beus! Örülök, hogy sikerrel jártál:))

Törölt felhasználó

Tündér, köszi a receptet! Tegnap este én is megcsináltam, nagy sikere volt! :-) A szilvához én is fahéjat szórtam, és darált diót. Kicsit megijedtem, amikor a tésztát elkezdtem rátenni a szilvára, mert azt írtad, "kanállal a szilvára halmozzuk". Azt hittem, hígabb lesz, nekem egy késsel be kellett segítenem. De a végeredmény finom lett! :-) Tejszínhabbal tálaltam. Suslinc

Törölt felhasználó

Suslinc! Örülök, hogy sikerrel jártál.!Igen, ez a tészta az égetett tészta kategóriába tartozik, ilyen, kicsit ragadós, nem folyós. Nekem a kanalas módszer jött be, ez volt a legegyszer?bb.. (Olyan is volt, aki csillagcsöves nyomózsákot használt, de olyan is aki fagylaltos kanalat.)

padrienne

Szia! Tegnap megsütöttem elég jól nézett ki ,de sajnos a keményít? a szilva között nem olvadt fel, egy lisztes lé úszott az alján. A receptet pontosan betartottam és 10 percel tovább kellett sütnöm.

Törölt felhasználó

Kedves Padrienne! Ha nem sül meg, tovább kell sütni nyilván. Szilva és szilva,süt? és süt? között is van különbség. Nálam átsült úgy ahogy leírtam.

jkerekes8

Azt szeretném kérdezni, hogy a szilvához miért kell keményít?? Egyébként túl folyós lesz? Én kihagynám...

Törölt felhasználó

A keményít? felszívja a a gyümölcs levét, alul krémessé válik a gyümölcsös rész.. Kihagyhatod, akkor folyós lesz..

Törölt felhasználó

A keményít? felszívja a gyümölcs levét, alul krémessé válik a gyümölcsös rész.. Kihagyhatod, akkor folyós lesz..

Törölt felhasználó

Tavaly nyáron sokszor elkészítettem, és ma újra megcsinálom! Nagyon szeretjük!

Törölt felhasználó

:))

Törölt felhasználó

Szia! Milyen tejszín kell hozzá? Habtejszín vagy f?z?tejszín?:) (arra tippelek, hogy f?z?..) köszi!

Törölt felhasználó

habtejszín kell hozzá....

Törölt felhasználó

Köszi, hogy feltetted a receptet! Nagyon finom süti! Biztos, hogy az egyik kedvencem lesz! :)

Batan

Kaptunk nemi tulerett szilvat. Ehhez kerestem cobbler receptet, amely sutitipussal mar egy ideje szemeztem. A recepted alapjak keszult edesseg eszmeletlen finom, rogton bekerult a kedvencek koze :-) Gyorsan keszen van (legalabbis ami az elokeszitest illeti), a teszta finom, roppanos, a gyumolcs pedig zseles szilvalekvarra fott. Nyami! :-)

Törölt felhasználó

a buzadara nem szívja fel a levet? nekem nincs itthon keményít?m nem jó helyette a bzadara?

Törölt felhasználó

nagyon nehezen kezelhet? a tészta, a r.gépemet majdnem tönkretette. kb. 45-50 percig sütöttem!!!!! és csoda finom! ja és én update 1 lisztet használtam, közel 2 dl tejszinnel....nagyon finom csak tudjátok hogy nehezen kezelhet? az anyag :-) ja és találtam itthon habfixálot ami krémekhez is jo gondoltam nem hibázok ha ezt keverem a szilvához és jo lett mert nem folyos csak picikét

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!