Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyafelfújt

Burgonyafelfújt
Burgonyafelfújt
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Olcsó, pehelykönnyű desszert.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen lekvárral kitűnő!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd lemérjük (50 dkg). Két csipet sóval feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Teljesen kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a vaníliás cukorra, és a kristálycukorral elektromos habverő legmagasabb fokozatával habosra keverjük. Ezután összevegyítjük az áttört burgonyával, és jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és összekeverjük a tojássárgás burgonyával.
  3. Egy kis méretű tepsit kivajazunk, és behintjük zsemlemorzsával. Ebbe öntjük a habos masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, és gyenge tűzön (gázsütő 3 fokozat) pirosra sütjük.
  4. A sütőből kivéve langyosra hűtjük. Négyzetekre vágjuk, tetejét meghintjük porcukorral, és baracklekvárral kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 953
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
397 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes krumplifelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

212
burgonya 50 dkg
2 csipet
tojás 3 db
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 tk
zsemlemorzsa 1 ek
porcukor 1 ek