Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-vörösáfonyás keksz

Citromos-vörösáfonyás keksz
Citromos-vörösáfonyás keksz
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem rászoktam a keksz sütésre. Nagyon jó érzés, amikor ott áll az asztalon a kis sütis doboz, és mindig van benne valami házilag készített apróság. :)

A recept ismét az egyik kedvenc blogomról, piszke blogjáról van. Én margarinnal csináltam. Bűn, nem bűn, semmi baja nem lett tőle. Az áfonya-citrom páros pedig valami isteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük el a búzadarát a citromlével, és hagyjuk állni.
  2. Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd reszeljük bele a citrom héját.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, a beáztatott búzadarát, sót és az áfonyát.
  4. A masszát osszuk két felé, és formázzunk belőlük kb. 3 cm átmérőjű, kb. 10 cm hosszú rudakat, és tekerjük folpackba. 
  5. 2 óra hűtés után vágjuk fel fél cm-es szeletekre, és előmelegített sütőben süssük meg. 
  6. Ha a korongok széle már pirulni kezd, akkor jó, bár puha még, de a tepsin kihűtve lesz tökéletes.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 674
elküldve: 11
receptkönyvben: 245
elkészítve: 25/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Sourcherry

Mióta szakács: 2011.09.23.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos keksz, édes keksz aszalt gyümölccsel, áfonyás citromos keksztallér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Deloretta
Deloretta / Deloretta Sun, 2015-08-23 16:01

Valamilyen tojás nélküli kekszet kerestem, és erre esett a választás. Tegnap el is készítettem, igaz némi módosítással. Citrom épp nem volt itthon, úgyhogy narancshéjat és narancslevet tettem bele, és a vörösáfonyát is kicseréltem kandírozott narancsra, így is nagyon finom lett. :) Majd egyszer az eredeti változatot is megcsinálom.
A tészta nekem ugyan egy kissé ragacsos volt (valószínű túlságosan megolvasztottam a vajat), de attól még teljesen kezelhető, egyáltalán nem lett folyós. Miután a felét már befóliáztam, hirtelen ötlettől vezérelve a tészta másik felébe tettem fél tábla olvasztott tejcsokit és egy evőkanál kakaóport. A csokis változat is teljesen működőképesnek bizonyult, továbbra sem tudom eldönteni, hogy melyik ízlik jobban, mindkettő nagyon finom :)
Szóval egy egyszerű, gyors, finom süti, amit ízlés szerint lehet variálni, köszi hogy feltöltötted :)

mirthill
mirthill Sun, 2013-01-20 16:52

Niki44, nekem teljesen formázható lett a massza a receptben adott arányokat használva, nem lett folyós egyáltalán. A vajat ne hagyd elolvadni és ha teheted robotgéppel dolgozd össze ameddig összeáll, akkor a kezed melege sem segíti a vaj olvadását.

oSourcherryo
Sourcherry / oSourcherryo Thu, 2013-01-24 11:44

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál helyettem, valamiért nem jött értesítő e-mail a hozzászólásokról, csak most. Örülök, hogy ízlett! :)

mirthill
mirthill Fri, 2012-12-28 21:13

Most karácsonykor többek között ezt is elkészítettem és becsomagolva ajándék volt ismerősöknek. Mindenki dicsérte. Pillanatok alatt megvan a tészta. Szuper recept, máskor is megcsinálom! Köszi! :)

Kat
Kat Fri, 2012-05-25 16:44

Kedves S.cherry!

Ez csudafini lehet, megcsinálom én is hamarosan! Köszi a receptet! Kellemes hosszú hétvégét! :) Üdv.: Kata

oSourcherryo
Sourcherry / oSourcherryo Sat, 2012-05-26 10:36

Szia Kata!

Örülök, hogy tetszik a recept! Tényleg csak ajánlani tudom, remélem ízleni fog. :) Neked is szép hétvégét!
Sourcherry

483
vaj 12 dkg
cukor 8 dkg
finomliszt 15 dkg
búzadara 2 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 ek
aszalt gyümölcsök 5 dkg
0.25 kk