r
Nosalty Logó

Gluténmentes császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 688 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 2751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 688 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 2751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 3 tojássárgáját és 1 egész tojást, csipet sót, cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, mascarponét, és habosra kikeverjük. A lisztet hozzáadjuk, elkeverjük.
  3. A 3 tojásfehérjéhez kevés citromlevet adunk, és felverjük, majd az előző masszához keverjük.
  4. Egy tepsit vastagon kivajazunk, és kb. 1 cm vastagon elterítjük benne a "tésztát".
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje, majd kisebb négyzetekre daraboljuk, átforgatjuk, és rövid ideig tovább sütjük.
  6. Az öntethez 2 ek vajon 3 ek barnacukrot karamellizálunk, és az erdei gyümölcsöket vagy csak ribizlit meggyel vegyítve hozzáadjuk, pár percig forraljuk.
  7. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29868
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, mert nagyon kellemes desszert. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Vacsora csatában nagy sikert aratott receptünk. Sok fejtörést jelent  nekem a gyermekkorunk világát megidéző ételek elkészítése gluténmentesen. Amellett, hogy a férjem kedvében akarok járni, az is motivál, hogy bebizonyítsam neki és a környezetünknek, hogy a lisztérzékenység egy állapot, és a diéta betartása mellett is tökéletes, ízletes ételek kerülhetnek az asztalra lemondás nélkül. Nos, ilyen fejtörés volt hosszú ideig a császármorzsa, legalábbis amit Magyarországon klasszikusan annak hívunk, noha a búzadara használata korántsem kötelező komponense az eredeti osztrák receptnek. Bevallom, én ezt az utóbbit  nem tudtam,  így mivel a búzadarát semmiképp nem sikerült kiváltanom, lemondóan más finomságok elkészítése felé fordultam. Egészen addig, míg egy vendégség alkalmával férjem kollégájának párja el nem mesélte, miként készített isteni császármorzsát mascarponéval. A receptet akkor el sem kértem, de otthon már bőszen keresgéltem osztrák weboldalakon, amíg valami hasonlót nem találtam. A lisztet rizsliszttel helyettesítve és még pár apró változtatással megszületett ez a recept. A mi Császári gluténmentes morzsánk.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek