r
Nosalty Logó

Gluténmentes császármorzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes császármorzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 2751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 2751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 3 tojássárgáját és 1 egész tojást, csipet sót, cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, mascarponét, és habosra kikeverjük. A lisztet hozzáadjuk, elkeverjük.
  3. A 3 tojásfehérjéhez kevés citromlevet adunk, és felverjük, majd az előző masszához keverjük.
  4. Egy tepsit vastagon kivajazunk, és kb. 1 cm vastagon elterítjük benne a "tésztát".
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje, majd kisebb négyzetekre daraboljuk, átforgatjuk, és rövid ideig tovább sütjük.
  6. Az öntethez 2 ek vajon 3 ek barnacukrot karamellizálunk, és az erdei gyümölcsöket vagy csak ribizlit meggyel vegyítve hozzáadjuk, pár percig forraljuk.
  7. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30163
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, mert nagyon kellemes desszert. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vacsora csatában nagy sikert aratott receptünk. Sok fejtörést jelent  nekem a gyermekkorunk világát megidéző ételek elkészítése gluténmentesen. Amellett, hogy a férjem kedvében akarok járni, az is motivál, hogy bebizonyítsam neki és a környezetünknek, hogy a lisztérzékenység egy állapot, és a diéta betartása mellett is tökéletes, ízletes ételek kerülhetnek az asztalra lemondás nélkül. Nos, ilyen fejtörés volt hosszú ideig a császármorzsa, legalábbis amit Magyarországon klasszikusan annak hívunk, noha a búzadara használata korántsem kötelező komponense az eredeti osztrák receptnek. Bevallom, én ezt az utóbbit  nem tudtam,  így mivel a búzadarát semmiképp nem sikerült kiváltanom, lemondóan más finomságok elkészítése felé fordultam. Egészen addig, míg egy vendégség alkalmával férjem kollégájának párja el nem mesélte, miként készített isteni császármorzsát mascarponéval. A receptet akkor el sem kértem, de otthon már bőszen keresgéltem osztrák weboldalakon, amíg valami hasonlót nem találtam. A lisztet rizsliszttel helyettesítve és még pár apró változtatással megszületett ez a recept. A mi Császári gluténmentes morzsánk.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Az öntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...