Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos puding

Citromos puding
Citromos puding
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, üdítő desszert. A citromlé mennyiségét tetszés szerint csökkenthetjük. A tejnek egy részét helyettesíthetjük tejszínnel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keményítőt a cukorral, a tojások sárgájával és kevés tejjel simára kavarjuk.
  2. Felöntjük a maradék tejjel, egy lábasba öntjük, felfőzzük, alacsony hőmérsékleten kb. 1-2 percig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik.
  3. Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a citromlevet.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a már teljesen kihűlt pudinghoz keverjük.
  5. A krémet poharakba osztjuk, és tálalásig hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 3 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1946 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes citrom puding, citromos házi puding, citrompuding tejszínnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

399
tej 500 ml
étkezési keményítő 50 g
cukor 120 g
tojássárgája 3 db
citromlé 3 citromból nyert
habtejszín 150 g