Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos - limoncellos tiramisu

Citromos - limoncellos tiramisu
Citromos - limoncellos tiramisu
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vágytam valamilyen üde citromosságra, hát reggel neki álltam elkészíteni ezt a finomságot. Törekedtem rá, hogy az itthon fellelhető alapanyagokból készítsem el, így nem mascarpone került bele, de állítom, hogy ezt észre sem lehet venni. Most kezdtünk neki, de hamarosan csak az üres tálat kapargatjuk, - pedig nem kis mennyiség lett, - mert olyan gyorsan elfogy. Kisebb gyermekeknek azért nem ajánlanám az alkoholtartalma miatt.cheeky

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy citrom levét 3 ek xilittel, 1 dl vízzel, a Limoncelloval, és a tejjel összekeverjük. Ebbe áztatjuk a babapiskótákat.
  2. Külön felverjük a tojásfehérjét a sóval, külön a tejszínt, és külön a tojássárgáját 8 dkg xilittel, a krémsajttal, a tejföllel, 2 citrom levével és héjával, és a vanília aromával.
  3. Egy nagy tálba alulra lerakjuk a beáztatott babapiskótákat, majd befedjük a lágy krémmel. Ha még van további babapiskóta és krém, akkor rakunk egy második szintet, és továbbiakat is.
  4. Hűtőbe tesszük legalább egy fél napra összeérni az ízeket.
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 178
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos-likőrös tiramisu, citrusos tiramisu, citromos-krémsajtos édesség

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-04-26 15:14

Köszönöm. Engem ez is feldobott és nem volt szükségem kávéra és kakaóra. Szerintem a hatás a lényeg. Üdv: Évi néni

tubi10
tubi10 Sat, 2012-01-07 13:21

szia! szeretném megkérdezni, hogy mi az a xilit és hol lehet kapni? ez olyan mit a zselatin?
A válaszod előre is köszönöm! Szép napot!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-01-08 11:01

Szia Tubi10!

A xilit nyírfacukor (máshogyan szívódik fel mint a sima cukrok, egészségesebb). Elég drága, tehát a Te döntésed hogy ezt használsz, vagy sima cukrot, esetleg nádcukrot. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-01-08 16:20

xilit (xylitol) édesítőszer, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi testben is.
Szénhidráttartalma 75%-kal, kalóriatartalma pedig 40%-kal alacsonyabb a cukorénál, valamint a vércukorszintet sem emeli meg. Amennyiben a cukorral készült ételekhez xilitet használnak, úgy az segíthet megőrizni a megfelelő vércukorszintet, emellett megelőzhető vele az elhízás.

696
citrom 3 db
tojás 4 db
habtejszín 2 dl
limoncello 2 dl
tej 2 dl
xilit 10 dkg
krémsajt 25 dkg
tejföl 2.5 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
babapiskóta 30 dkg
1 csipet
víz 1 dl