r
Nosalty Logó

Citromos krémes ahogy Evelyn készíti

Evelyn
Citromos krémes ahogy Evelyn készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1733
Kalória
16.9g
Fehérje
179g
Szénhidrát
105.7g
Zsír
69.8g
Víz
173.7g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
78.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    422.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4900.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    715.8 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1890 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1781 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 399 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk, és egy tepsi hátoldalán 4 lapot sütünk belőle.

A krémhez

  1. A tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk.
  2. A margarint vagy vajat a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom héját és levét, és a kihűlt lisztes péppel összekeverjük.
  3. Megtöltjük a lapokat a következő képpen: Az első lapot megkenjük lekvárral, és rárakjuk a második lapot. A második lapra rárakjuk a krémet, a krémre a harmadik lapot, a harmadik lapot megkenjük lekvárral, erre rárakjuk a negyediket.
  4. A tetejére porcukrot szórhatunk, ízlés szerint.
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Édes krémes süti! Jó étvágyat hozzá!

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek