Citromos kocka nyihajtól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
Krém
Összesen
912
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
Krém
Összesen
3639
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
Krém
Összesen
264
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 118.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
912
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 190.9 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1754.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442.7 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 475.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1755 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 1729 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1224 micro
Összesen
3639
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához kimérjük a lisztet (tehetünk bele egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát is). A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját a cukor maradékával habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a fehérjét. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, egyneművé keverjük a masszát. Sütőpapíros tepsibe öntjük, pirosra sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Borítsuk lisztezett deszkára, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez a tejet forraljuk fel a cukorral.
- A vizet a pudingporral és a liszttel keverjük simára, majd adjuk a majdnem forrásban levő tejhez, és főzzük meg a pudingot. Tegyük félre hűlni, közben kavarjuk át többször is.
- A puha margarint habosítsuk ki, majd részletenként adjuk hozzá a pudingos krémet, és keverjük egyneművé, habosra.
- A citromlevet keverjük el a citromsavval, és kanalanként adjuk a krémhez (nem fog mind kelleni valószínűleg). 3-4 evőkanál hozzáadása után kóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tegyük citromossá. Ha szeretjük, reszelt citromhéjat is tehetünk a krémbe.
- A krémet simítsuk a piskótára. Díszítsük citrom-vagy narancsszeletekkel, citromfűvel vagy mentalevéllel.
- Hűtsük jól be, utána szeljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9177
- Feltöltés dátuma: 2014. január 13.
Ajánló
Mind a piskótába, mind a krémbe kerülhet reszelt citromhéj vagy apróra vágott mentalevél. A krém citromossá tételéhez nem elég csak a citromlé, mert a folyadék kicsapná a vajat; emiatt szükséges a citromsav vagy a porrá tört citrompótló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Egy sütőmargarin receptes füzetében találta a tesóm ezt a receptet. Finomított, variált rajta, mígnem kialakult ez a fantasztikus sütemény. Bármely időszakban üdítő. A gyerekeink imádják, és igazán különlegessé teszi, hogy nem joghurtos, tejfölös alapja van a krémnek.