Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos kocka nyihajtól

Citromos kocka nyihajtól
Citromos kocka nyihajtól
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy sütőmargarin receptes füzetében találta a tesóm ezt a receptet. Finomított, variált rajta, mígnem kialakult ez a fantasztikus sütemény. Bármely időszakban üdítő. A gyerekeink imádják, és igazán különlegessé teszi, hogy nem joghurtos, tejfölös alapja van a krémnek.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

ajánlat

Mind a piskótába, mind a krémbe kerülhet reszelt citromhéj vagy apróra vágott mentalevél.

A krém citromossá tételéhez nem elég csak a citromlé, mert a folyadék kicsapná a vajat; emiatt szükséges a citromsav vagy a porrá tört citrompótló.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához kimérjük a lisztet (tehetünk bele egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát is). A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukor maradékával habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a fehérjét. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, egyneművé keverjük a masszát. Sütőpapíros tepsibe öntjük, pirosra sütjük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Borítsuk lisztezett deszkára, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a tejet forraljuk fel a cukorral.
  6. A vizet a pudingporral és a liszttel keverjük simára, majd adjuk a majdnem forrásban levő tejhez, és főzzük meg a pudingot. Tegyük félre hűlni, közben kavarjuk át többször is.
  7. A puha margarint habosítsuk ki, majd részletenként adjuk hozzá a pudingos krémet, és keverjük egyneművé, habosra.
  8. A citromlevet keverjük el a citromsavval, és kanalanként adjuk a krémhez (nem fog mind kelleni valószínűleg). 3-4 evőkanál hozzáadása után kóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tegyük citromossá. Ha szeretjük, reszelt citromhéjat is tehetünk a krémbe.
  9. A krémet simítsuk a piskótára. Díszítsük citrom-vagy narancsszeletekkel, citromfűvel vagy mentalevéllel.
  10. Hűtsük jól be, utána szeljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 393
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mennyei citromos kocka, citromkrémes piskóta, rizslisztes piskóta citromos krémmel, gluténmentes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

912
tojás 5 db
cukor 10 dkg
rizsliszt 10 dkg
víz 2 dl
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
rizsliszt 1 csapott ek
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromsav 2 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert