r
Nosalty Logó

Citromos kocka nyihajtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Citromos kocka nyihajtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 3639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kimérjük a lisztet (tehetünk bele egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát is). A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukor maradékával habosra keverjük, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a fehérjét. Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, egyneművé keverjük a masszát. Sütőpapíros tepsibe öntjük, pirosra sütjük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Borítsuk lisztezett deszkára, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a tejet forraljuk fel a cukorral.
  6. A vizet a pudingporral és a liszttel keverjük simára, majd adjuk a majdnem forrásban levő tejhez, és főzzük meg a pudingot. Tegyük félre hűlni, közben kavarjuk át többször is.
  7. A puha margarint habosítsuk ki, majd részletenként adjuk hozzá a pudingos krémet, és keverjük egyneművé, habosra.
  8. A citromlevet keverjük el a citromsavval, és kanalanként adjuk a krémhez (nem fog mind kelleni valószínűleg). 3-4 evőkanál hozzáadása után kóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tegyük citromossá. Ha szeretjük, reszelt citromhéjat is tehetünk a krémbe.
  9. A krémet simítsuk a piskótára. Díszítsük citrom-vagy narancsszeletekkel, citromfűvel vagy mentalevéllel.
  10. Hűtsük jól be, utána szeljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9151
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Mind a piskótába, mind a krémbe kerülhet reszelt citromhéj vagy apróra vágott mentalevél. A krém citromossá tételéhez nem elég csak a citromlé, mert a folyadék kicsapná a vajat; emiatt szükséges a citromsav vagy a porrá tört citrompótló.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy sütőmargarin receptes füzetében találta a tesóm ezt a receptet. Finomított, variált rajta, mígnem kialakult ez a fantasztikus sütemény. Bármely időszakban üdítő. A gyerekeink imádják, és igazán különlegessé teszi, hogy nem joghurtos, tejfölös alapja van a krémnek.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek