r
Nosalty Logó

Citromos-mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Citromos-mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Összesen 4156 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Összesen 329 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4156 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot és a sütőport egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, és kézzel alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tojást összekeverjük a vízzel, a vaníliával, hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk.
  3. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát a piteforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk, a kivajazott/kilisztezett formába óvatosan beletesszük és belenyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
  5. 175 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.

A kandírozott citromhoz

  1. A citromokat zöldséghámozóval pucoljuk meg, de csak a sárga részét szedjük le, majd vágjuk fel julienne-re.
  2. 10-12 percre áztassuk vízbe, majd szűrjük le.
  3. A cukrot öntsük egy lábasba, és adjuk hozzá a vizet, majd kezdjük el forralni. (Ha van hőmérőnk, akkor nagyjából 110 fokig hevítsük.)
  4. Tegyük hozzá a vaníliát és a citromhéjat, majd zárjuk el a lángot, és hagyjuk állni 30 percet.

A töltelékhez

  1. A tojást és a cukrot elektromos habverővel 4-5 percig, fehéredésig keverjük.
  2. Adjuk hozzá a mandulát, a citrom héját és levét, majd alaposan keverjük össze.
  3. Az elősütött pitetésztába öntsük bele a mandulás keveréket, és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig.
  4. A citromhéjat szűrjük le, de a szirupot ne öntsük ki! A citromhéjat rendezzük el a pite tetején, majd a szirupot tegyük vissza tűzre, és kezdjük el melegíteni, amíg be nem sűrűsödik. Egy vékony réteget öntsünk a szirupból a pitére.
  5. Hűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3868
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 13.

Receptkategóriák

Julia Child kultikus szakácskönyvéből van a recept, ami egyszerre fanyar és édes. Bármikor, bármilyen alkalomra tökéletes desszert.

Hozzászólások

Agoszika

Julia Child egy istenn?! Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt a receptjét!

Hozzávalók

A tésztához

A kandírozott citromhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek