r
Nosalty Logó

Citrommázas sütifánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Citrommázas sütifánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Citromos máz

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Citromos máz

Összesen 3214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Citromos máz

Összesen 167 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5087.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1583 mg
  • Nátrium
    2384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromos máz

Elkészítés

Tészta

  1. Egy közepes tálban keverjük össze a sütőport, a lisztet és a sót.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük simára a tojássárgákat, a joghurtot, a kristálycukrot, a vajat és a vaníliát. Keverjük hozzá a száraz összetevőket egy spatulával, majd kézzel addig dolgozzuk a tésztát, amíg az összeáll és sima lesz (ne maradjanak benne lisztcsomók!).
  3. Borítsuk a tésztát lisztezett deszkára, lisztezzük meg a tetejét, helyezzünk rá sütőpapírt, majd nyújtsuk ki másfél centi vékonyra. Távolítsuk el a sütőpapírt, és a felesleges lisztet söpörjük le a tésztáról.
  4. Kör alakú szaggatóval kb. 9 centi átmérőjű köröket szaggassunk a tésztából (ennek hiányában használhatunk egy nagy poharat vagy bögrét is). A tésztakorongoknak aztán szaggassuk ki a közepüket egy kb. másfél centi átmérőjű formával (vagy felespohárral, esetleg palackkupakkal). Egy pálcikával óvatosan emeljük ki a kis golyókat, majd az ujjainkkal kicsit szélesítsük ki a lyukakat.
  5. A maradék tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki újból és szaggassunk ki újabb köröket.
  6. Egy magasfalú edényben forrósítsuk fel az olajat kb. 350 fokra. Helyezzünk bele néhány fánkot szellősen. Süssük mindkét oldalukat 2 percig, amíg megpuffadnak és mahagónibarna színük lesz. A kész fánkokat (és a golyójukat) tegyük rácsra, és hagyjuk őket 10 percet hűlni mázazás előtt.

Citromos máz

  1. Amíg a fánkok hűlnek, kikeverjük a porcukrot a sóval, a vízzel, a citromlével és a citromhéjjal.
  2. Mártsuk a mázba a fánkok mindkét oldalát, hagyjuk, hogy a felesleg lefolyjon róluk, majd helyezzük őket vissza a rácsra.
  3. Amit megdermedt a máz, lehet is fogyasztani.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3504
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrommázas sütifánk
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ennél a receptél komoly kérdést kell feltennünk önmagunknak: most akkor egy fánkalakú sütit vagy sütiállagú fánkot készítettünk? Mindenesetre ha kicsit elrugaszkodnátok a hagyományos fánkoktól, ezt a receptet készítsétek el farsangra! A fánkok tésztája gyorsan összedobható és kisüthető, nem tettünk bele élesztőt, így keleszteni se kellett. Helyette került bele sütőpor, ami garantálta a könnyed és omlós végeredményt. A tésztát emellett joghurttal készítettük, így könnyű volt vele dolgozni, mert jó rugalmas lett tőle a textúrája. Az ízélmény fokozásáért pedig sütés után citromos mázzal vontuk be őket, ettől roppanós és kissé savanykásak lettek a sütifánkjaink.

Hozzávalók

Tészta

Citromos máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...