Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróval töltött csokoládés linzer

Túróval töltött csokoládés linzer
Túróval töltött csokoládés linzer
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Kelet-Magyarország 2007.  évi receptversenyére készült.
Megjelent a Kelet-Magyarország szakácskönyvében is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát és tésztát gyúrunk.
  2. A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá és a tojássárgákkal elkevert  vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.
  3. A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle.
  4. (A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje)
  5. 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.
  6. 1-1 korong közé tölteléket kenünk és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.
  7. Tejszínhabbal díszíthetjük.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 297
elküldve: 1
receptkönyvben: 374
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós linzer, linzer túrótöltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-11-22 01:32

Köszönöm a pontos útmutatót :) Gondoltam, hogy valami sziszifuszi munka, de a végeredmény igazán megéri a fáradtságot.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-11-21 10:37

Kedves Ferenc,
Nagyon szép a csokigyűrű a linzereken. Hogy csináltad ilyen tökéletesre?

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2008-11-21 11:33

Kedves Alexandra!

Először óvatosan egy hüvelyk és a mutatóujjunkkal
a linzerünk alját megmártjuk a csokimázban. ( a teteje ne érintkezzen a csokival)
Ezután linzert laposkésre fektetjük a csokimáz fölé,
majd egy nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatót (vagy kisebb poharat)
a tetejére helyezünk,egy teáskanállal a csokimázzal körben leöntjük.
Így a fölösleges csoki a lábasba fog visszafolyni.
Majd a linzert alaposkésről egy kis idő után egy rácsra helyezzük.

1490
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
tehéntúró 35 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 15 dkg
mazsola 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 10 dkg