r
Nosalty Logó

Egészben sült csirke Moldevit konyhájából

Moldevit
Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

961
Kalória
52.3g
Fehérje
3g
Szénhidrát
81.7g
Zsír
229.7g
Víz
204g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
852.8mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    918.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2476 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 3839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A konyhakész csirkét hozzá illő ,kis méretű sütőtálba helyezzük, majd a bőrét hústűvel/hegyes késsel körbe szurkáljuk, hogy a húsban lévő folyadék távozhasson.
  2. A csirke bőrét enyhén megsózzuk, és a felaprított snidlinggel jól megszórjuk.
  3. Felolvasztunk 10 dkg margarint, amit sózunk, borsozunk, és beletörünk 2-3 fokhagymát. Jól elkeverjük.
  4. A (hűtőhideg) csirkét kívülről jól meglocsoljuk a fűszeres margarinnal, a comboknál és szárnyaknál a redőkbe dugdossuk a fokhagyma darabokat. A maradék fűszeres margarint a belsejébe locsoljuk + még sózzuk.
  5. A maradék 10 dkg margarint a csirke mellé rakjuk, hogy legyen majd mivel locsolgatni.
  6. 180 fokos sütőben (légkeveréses) alufóliával fedve fél órát (hogy minden mélységében átpuhuljon és főjön a hús), majd fólia nélkül további 1 órán át sütjük.
  7. Közben 3-5 alkalommal locsolgatjuk a margarinos lével, ami a sütőtálban összegyűlik alatta. Így szép lesz a színe, és ropogós a bőre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A páromnak épp diétás napja volt, de előre 2 napra kellett főznöm. Így jött az ötlet, hogy sült csirkét friss salátával készítsek. A saláta a másnapos csirkesültet is feldobja, késő esti vacsi alkalmával is könnyen emészthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek