Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült csirke Moldevit konyhájából

Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A páromnak épp diétás napja volt, de előre 2 napra kellett főznöm. Így jött az ötlet, hogy sült csirkét friss salátával készítsek. A saláta a másnapos csirkesültet is feldobja, késő esti vacsi alkalmával is könnyen emészthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nagyobb tepsi áll rendelkezésünkre, és még több idő, akkor első lépésként egy erre alkalmas csirkedaraboló ollóval vágjuk ki a csirke gerincét. Ha ezzel megvagyunk, fektessük a hátára a csirkét, és a mellcsontra támaszkodva törjük el azt. Így kilapítjuk, és egyenletesebben tud sülni mindenütt a csirke. :)

Bármilyen salátával és/vagy egyéb körettel kiváló ebéd vagy vacsora az egész családnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konyhakész csirkét hozzá illő ,kis méretű sütőtálba helyezzük, majd a bőrét hústűvel/hegyes késsel körbe szurkáljuk, hogy a húsban lévő folyadék távozhasson.
  2. A csirke bőrét enyhén megsózzuk, és a felaprított snidlinggel jól megszórjuk.
  3. Felolvasztunk 10 dkg margarint, amit sózunk, borsozunk, és beletörünk 2-3 fokhagymát. Jól elkeverjük.
  4. A (hűtőhideg) csirkét kívülről jól meglocsoljuk a fűszeres margarinnal, a comboknál és szárnyaknál a redőkbe dugdossuk a fokhagyma darabokat. A maradék fűszeres margarint a belsejébe locsoljuk + még sózzuk.
  5. A maradék 10 dkg margarint a csirke mellé rakjuk, hogy legyen majd mivel locsolgatni.
  6. 180 fokos sütőben (légkeveréses) alufóliával fedve fél órát (hogy minden mélységében átpuhuljon és főjön a hús), majd fólia nélkül további 1 órán át sütjük.
  7. Közben 3-5 alkalommal locsolgatjuk a margarinos lével, ami a sütőtálban összegyűlik alatta. Így szép lesz a színe, és ropogós a bőre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Moldevit

Mióta szakács: 2015.07.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egészben sült csirke, fokhagymás sült csirke, snidlinges sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

961
csirke 1 db
margarin 20 dkg
snidling 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
3 csipet
bors 2 csipet