Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas churros 3. - a legegyszerűbb

Fahéjas churros 3. - a legegyszerűbb
Fahéjas churros 3. - a legegyszerűbb
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Latin világban népszerű churrosnak, sült tésztarudacskának rengeteg változata létezik. Ennél egyszerűbb fánkot nem lehet készíteni.  A mostani változatot kávé mellé szolgáltam fel, de nagyon finom forró csokiba mártogatva is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet az olajjal keverjük el, és forraljuk fel. Öntsük hozzá a lisztet és gép mixernek a dagasztókarjával keverjük össze.
  2. Nyomózsákba töltjük, és kb. 7 cm-es rudacskákat nyomunk belőle egy sütőpapírra.
  3. Egy lábasban olajat melegítünk, és aranybarnára kisütjük.
  4. Ha kész, megszórjuk fahéjas porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 67 579
elküldve: 18
receptkönyvben: 894
elkészítve: 21/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

latin fánk, spanyol fánk

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klepi
klepi Thu, 2013-02-07 12:22

Én most fogom megsütni.Örülök,hogy rátaláltam /remélem/ és a családom kedvence lesz. Eredményt majd később!

Tunderanyo
Tunderanyo Thu, 2013-01-31 13:34

Kedves Gabriella!
Ma megsütöttem és nagyon ízlik,köszi a receptet,várom a többit is.
Legyen szép napod.
Tündi

emocyyy
emocyyy Thu, 2013-01-31 10:35

helló, nekem nagyon megtetszett ez a recept, csak egy kérdésem lenne mielőtt elkészítem, mekkora adag lesz ez?
Köszönöm a választ
Emő

Bubu-Deby
Bubu-Deby Mon, 2011-11-28 10:59

Most találtam rá erre a jó kis receptre, már régóta szeretnék én is ilyet készíteni. A Belgáknak is kedvencük, főleg vásárokon, majálisokon lehet nagyon fincsi churrosokat kapni. Ímádjuk. Kérdésem: a tésztába nem raksz cukrot? Egyszer vettem cukortalant és az kicsit íztelen volt, mert a külsején is alig volt cukor.

catalinca
catalinca Thu, 2011-08-18 14:57

Kösz, régóta kerestem jó churros receptet. A spanyolok egyébként édes churrost reggeliznek forró csokival vagy cafe con leche-vel, esetleg tostadát(pirított fél hosszúkás zsemle) lekvárral.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-05-20 20:15

Nagyon valószínü, hogy a liszt volt a hibás, föleg ha betartottad a megadott mennyiséget. Azt ajánlanám, hogy ha legközelebb úgy érzed, hogy kemény, akkor adj hozzá még egy ici-pici vizet.

iggi
iggi Tue, 2011-05-17 11:28

nekem kisse kemenyre sikerult,kinyujtottam es kessel vagtam rudakra,talan a liszt minosege az oka???

vadgesztenye
vadgesztenye Wed, 2011-04-06 22:35

Nagyon szépre sikerült, gratulálok.
Spanyolországban reggelihez sós változatban adták 15-20 cm-es rudakat sütve, úgy is nagyon finom.
Hasonlít a mi tolófánkunkra, és a képviselőfánk tésztájához, csak azt sütőbe sütjük.

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2011-01-28 22:24

Rengeteg churros recept kering a hálón, legelőször nem is tudtam, hogy melyiket próbáljam ki. Végül egy olyan verziónál lyukadtam ki, amelyikben tojás is van. Ártani nem ártott, állítólag ahány ház, annyi féle recept. Nagyon finom lett, ettől függetlenül lehet, hogy így is kipróbálom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-27 21:49

Kedves Zederta,
A sütöpapíros állomást azért használtam, hogy az elöre kinyomott fánkok ne ragadjanak le. Elöbb kinyomtam és utánna sütöttem ki olajban.

Kedves Topipicur,
Ez a recept olajban való sütéshez való. Sütöbe nem ajánlanám.

Sok sikert!!

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2011-01-27 23:27

kedves Gabriella!
köszönöm szívesen a válaszodat.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

topipicur
topipicur Thu, 2011-01-27 09:07

érdeklődni szeretnék,hogy kizárólag olajban lehet sütni, vagy esetleg sütőben is el lehet készíteni?

köszönöm!

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2011-01-26 21:57

kedves Gabriella!
ahogy írod, olajban kell sütni. megkérdezhetem, hogy a sűtőpapíros állomásra miért van szüksége?
előre is köszi!
üdv,
toma

750
víz 3.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 300 g
napraforgó olaj 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 1 ek