r
Nosalty Logó

Spanyol fahéjas fánk - Churros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Spanyol fahéjas fánk - Churros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2084 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 521 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2084 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb edényben mérsékelt tűzön, kevergetve összeforraljuk a tejet, a vajat, a cukrot és a sót.
  2. Mikor a vaj és a cukor felolvadt, beleszórjuk az edénybe a lisztet, és takaréklángon addig kevergetjük fakanállal, amíg pár perc múlva fényes és sűrű masszát nem kapunk, ami elválik az edény falától.
  3. A masszát áttesszük egy nagy keverőtálba, hagyjuk kicsit hűlni, majd robotgéppel egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  4. A sütéshez egy nagy lábosban 4 cm-es rétegben olajat melegítünk (akkor jó a hőmérséklete, ha egy szikkadt kenyérkocka kb. fél perc alatt sül benne aranybarnára).
  5. A meleg olajba csillagcsöves habzsákból kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomkodunk a tésztából, amelyeket 2-3 perc alatt aranybarnára sütünk (forgassuk őket, hogy egyenletesen piruljanak).
  6. Szűrőlapáttal szedjük ki a kész fánkokat, papírtörlőn csöpögtessük le, majd még melegen forgassuk őket fahéjas porcukorba.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 861
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 131607
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Délutáni finomságnak készítettük a gyerekekkel. Alakjuk ennek köszönhetően kicsit eltér a szokásostól, mert a fiúk kérésére nem kisebb és tömzsibb csíkokat nyomkodtunk a tésztából, hanem hosszú "kígyókat" :) Míg kisültek a hosszúkás fánkocskák, nekik is elmeséltem, hogy a spanyol juhászok találták ki ennek az édességnek az elődjét: szikkadt kenyérből rudakat vágtak ki, forró olajban megsütötték és megcukrozták. Napjainkban már égetett tésztából készül, és nagyon népszerű a madridi kávéházakban. A recept a Stahl magazin Mediterrán kalandok c. különszámából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek