Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros csokoládészósszal

Churros csokoládészósszal
Churros csokoládészósszal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spanyol churros nem csak a legropogósabb fánkféle, de egyben az egyik legegyszerűbb és legfinomabb is. Szóval sütésre fel, csak aztán ne felejtsétek el jól meghempergetni a fahéjas cukorban!

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a churroshoz

hozzávalók a csokoládészószhoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

churros

  1. A vizet, a cukrot és a vajat egy nyeles lábosban, gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Mikor forrni kezd, takarékra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a lisztet, amit aztán intenzív keveréssel eldolgozunk, amíg egy gombóccá összeállva elválik az edény falától.
  3. Az edény lehúzzuk a tűzről, és a tésztát hagyjuk egy pár percet hűlni, majd hozzádolgozzuk a két tojást.
  4. Az egyneműre kevert tésztát csillagfejű nyomóval ellátott habzsákba kanalazzuk.
  5. Olajat forrósítunk, és 10-12 cm hosszú tésztarudakat nyomunk bele a habzsákból. Mikor aranybarnára sült a rudacskák alja, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is készre sütjük.
  6. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, és meghempergetjük benne a churros-fánkokat, amiket aztán magában vagy a csokoládészószba mártogatva fogyasztunk.

csokoládészósz

  1. A vajat, a csokoládét és a habtejszínt egy kis lábasba öntjük, és szép egyneműre kikeverjük. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kevés narancslével vagy reszelt narancshéjjal.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 21 249
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tolófánk, spanyol fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

980
víz 2.5 dl
nádcukor 45 g
vaj 90 g
1 csipet
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
cukor 10 dkg
fahéj 2 teáskanál
étcsokoládé 13 dkg
vaj 2 ek
habtejszín 125 ml