r
Nosalty Logó

Churros csokoládészósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hozzávalók a churroshoz

hozzávalók a csokoládészószhoz

Összesen 791 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hozzávalók a churroshoz

hozzávalók a csokoládészószhoz

Összesen 3163 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

hozzávalók a churroshoz

hozzávalók a csokoládészószhoz

Összesen 309 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 791 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3163 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 309 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a churroshoz

hozzávalók a csokoládészószhoz

Elkészítés

hozzávalók a churroshoz

  1. A vizet, a cukrot és a vajat egy nyeles lábosban, gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Mikor forrni kezd, takarékra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a lisztet, amit aztán intenzív keveréssel eldolgozunk, amíg egy gombóccá összeállva elválik az edény falától.
  3. Az edény lehúzzuk a tűzről, és a tésztát hagyjuk egy pár percet hűlni, majd hozzádolgozzuk a két tojást.
  4. Az egyneműre kevert tésztát csillagfejű nyomóval ellátott habzsákba kanalazzuk.
  5. Olajat forrósítunk, és 10-12 cm hosszú tésztarudakat nyomunk bele a habzsákból. Mikor aranybarnára sült a rudacskák alja, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is készre sütjük.
  6. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, és meghempergetjük benne a churros-fánkokat, amiket aztán magában vagy a csokoládészószba mártogatva fogyasztunk.

hozzávalók a csokoládészószhoz

  1. A vajat, a csokoládét és a habtejszínt egy kis lábasba öntjük, és szép egyneműre kikeverjük. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kevés narancslével vagy reszelt narancshéjjal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 46309
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A spanyol churros nem csak a legropogósabb fánkféle, de egyben az egyik legegyszerűbb és legfinomabb is. Szóval sütésre fel, csak aztán ne felejtsétek el jól meghempergetni a fahéjas cukorban!

Hozzászólások

Hozzávalók

hozzávalók a churroshoz

hozzávalók a csokoládészószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek