Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk csíkok

Fánk csíkok
Fánk csíkok
32 perc / előkészület: 30 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű fánk, porcukros fahéjjal megszórva, a család kedvence, pillanatok alatt elfogy. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis fazékban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, míg a vaj fel nem olvad és a cukor fel nem oldódik.
  2. Ha a vaj felolvadt, a cukor pedig feloldódott, beleszórjuk a lisztet, és addig kevergetjük, míg csomómentes és sűrű masszát nem kapunk.
  3. Levesszük a tűzről, a masszát áttesszük egy keverőtálba, és egyesével egy robotgép segítségével belekeverjük a tojásokat.
  4. A sütéshez egy nagy lábasba olajat öntünk (én mindenhez hidegen sajtolt napraforgó olajat használok), ezt felmelegítjük. Amíg melegszik, a masszát habzsákba öntjük, és mikor már forró az olaj, kb. 10 centis csíkokat nyomunk bele. Sütés közben folyamatosan megfordítjuk.
  5. Mikor már aranybarna, kivesszük, lecsöpögtetjük, és még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth- Szabó Alexandra

Mióta szakács: 2014.12.19.
7 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, fánk csíkocskák, olajban sült fánkcsíkok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
növényi tej 2.5 dl
teavaj 5 dkg
barna cukor 1 ek
1 csipet
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
tojás 4 db
porcukor 50 g
fahéj 25 g