Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chicago Bears torta

Chicago Bears torta
Chicago Bears torta
195 perc / előkészület: 150 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen mondom én, mert a férjem előszeretettel fest ilyen tortákat. Így könnyen mutogatom a szebbnél szebben megformázott tortákat. Ezt tulajdonképpen a saját névnapjára díszítette fel, mivel én nem tudnám ilyen szépen elkészíteni. A medvefej pedig a fiam kedvenc amerikai focicsapatának, a Chicago Bears csapatnak a logója.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A torta sütéséhez az 5 tojást kettéválasztjuk. Egy csipet sóval a fehérjéket félkemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzá a cukrot kemény, fényes habot keverünk belőle robotgéppel.
  2. A kemény habhoz darabonként adjuk hozzá a tojások sárgáját és a vaníliát, folyamatos keverés mellett. 
  3. A robotgépet félretéve kanállal nagy mozdulatokkal alulról-felfelé keverve adagoljuk hozzá a finomra darált diót és a sütőport, vigyázva, hogy a keveréssel ne törjük össze a tojáshabot.
  4. A tésztát tortakarikába töltjük, mely alá sütőpapírt helyezünk.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 45 perc alatt megsütjük (függ a sütőtől is).
  6. Ha a torta megsült, a sütőt résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, és csak akkor vesszük ki a sütőből, mikor már csak langyos. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
  7. A krémhez a vajat a cukorral, robotgéppel habosra keverjük.
  8. A tejszínt melegíteni kezdjük, közben simára elkeverjük benne a lisztet és a tojássárgáját. Folyamatosan keverjük, és amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, és robotgéppel keverve hűtjük. 
  9. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas-cukros krémmel, majd hozzáadagoljuk az áfonyalekvárt is. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  10. A tortát kifaragjuk a megtervezett formára.
  11. Ha a krém megkeményedett, a tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot jó vastagon megkenjük krémmel, majd a felsőt ráhelyezve azt is megkrémezzük, hogy megtapadjon rajta a marcipánt.
  12. A marcipánt kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és a torta tetején elsimítjuk, majd levisszük az oldalára, hogy azt is fedje.
  13. Pár csepp alkoholban hígítunk keveset az ételfestéken, és azt kis ecset segítségével felfestjük a marcipánra.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 909
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

medve torta, marcipánnal díszített medve torta, amerikai focicsapat tortája

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

517
tojásfehérje 5 db
tojássárgája 5 db
dió 25 dkg
gyümölcscukor 10 dkg
1 csipet
vanília kivonat 1 teáskanál
sütőpor 1 kávéskanál
vaj 20 dkg
gyümölcscukor 15 dkg
tojássárgája 1 db
habtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
áfonyadzsem 20 dkg
marcipán 10 dkg
ételfesték 25 csepp