r
Nosalty Logó

Cézár-féle saláta ahogy Szandi készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cézár-féle saláta ahogy Szandi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 63 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    800 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A salátát csíkokra vágjuk. Az uborkát, a paradicsomot és a csirkét nagyjából hasonló méretű kockákra vágjuk, a csirkét sózzuk, borsozzuk, majd vajon megpirítjuk (mondjuk én pirítás közben szoktam ízesíteni).
  2. A szószhoz a joghurtot ízesítjük sóval, borssal, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket.
  3. Összeállítás: a salátát a tál aljába tesszük. Ráhalmozzuk az uborka és a paradicsom keveréket. Rádobáljuk a csirkekockákat, majd nyakon öntjük a szósszal, és parmezánt reszelünk rá.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 304
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 38515
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készültem a fél maratonra, és nagyon odafigyeltem, mikor mit eszek. A munkahelyemen rendeltem egyik nap cézár salátát. Finom, eredeti parmezán volt rajta. Aztán rájöttem, hogy nekünk is van friss parmezánunk, kedvesem lánya hozta Olaszországból. Hát gondoltam, akkor irány a házi ceasar gyártás.:)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek