r
Nosalty Logó

"Bűvölj el!" torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Bűvölj el!" torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 4704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2055 micro
Összesen 4704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

  • 30 dkg eper (vagy málna, banán, más fehér csokoládéval harmonizáló gyümölcs))

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. Elkészítjük a diós piskóta tortaalapot, amit a szeletelés előtt majd rendesen hagyjunk kihűlni. (Ehhez a tojásokat 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből.)
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval lágy habbá, majd a porcukrot is hozzáadva kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadva óvatosan belekeverjük a tojássárgákat.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a dióval, majd ezt is a tojáshabhoz adjuk, összeforgatjuk, vigyázva, hogy a levegő ne illanjon el a masszából.
  4. Kivajazott, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a formából, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet: Egy lábasban kézi habverővel összekeverjük a tejet, tojásokat, lisztet, keményítőt, cukrot és vaníliás cukrot.
  6. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, ezután lehúzva a tűzről belekeverjük az apróra tördelt fehér csokoládét, elkeverjük míg szépen elolvad. Majd az egészet hagyjuk langyosra hűlni (közben néha-néha belekeverünk a bőrösödés elkerülése miatt). Miután kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone-t is és simára keverjük.
  7. Miután a krémünk és a piskótalapunk is szépen kihűlt, összeállítjuk a tortát.
  8. Ehhez a piskótát 3 szeletre vágjuk. Az első, majd utána a második szintet is először szeletelt eperrel fedjük le, majd lekenjük a fehér csokoládés krém egy-egy harmadával, végül a felső piskótaszeletet felhelyezve a tortát beborítjuk a megmaradt egyharmad krémmel.
  9. Egész vagy szeletelt eperrel, mentalevelekkel, dióval vagy akár csokival díszíthetjük, kinek mi tetszik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 64976
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 08.

Ajánló

Ha valaki ünnepi alkalomra készíti, tehát nem akarja azonnal hiánytalanul befalni, mint mi tettük majdnem, akkor esetleg fontolja meg a torta oldalának darált dióval történő borítását. Én így fogok tenni anyukám névnapjára. Szerencsére már nem kell sokat várni...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hirtelen ötlet vezérelt az igen bevált diós piskóta és a frissen lelt fehér csokoládás mascarponekrém kombinálására, szerencsénkre még eper is szunnyadozott a hűtőben, nem kellett hát más csak egy nagy kalap szerencse és türelem, hogy elkészüljön az általunk csak "Bűvölj el! tortá"-nak becézett műremek. A szerencse maximálisan megvolt, az ízharmónia bombasztikus, most nem viccből ám! A türelem már döcögősebben jött csak össze, na de szerencsére sikerült pár kanál krémmel, néhány szem eperrel és egy kis levágott piskótaszéllel csillapítanom a háborgó, sütit követelő "éhező" tömeget (itt persze két pasimra gondolok szokás szerint, férjemre és kicsi csöpp fiamra). :) A krém inspirációjáért jár a hálás köszönet Semaver-nek!

Hozzászólások (33)

Törölt felhasználó

Hú ez nagyon jól néz ki! Ezt is kipróbálom! De ez nem török, ugye? :-) Wendy

Törölt felhasználó

Nem, ez nem török, csak annyi köze van Törökországhoz, hogy a krémet egy török hölgyemény blogoldalán találtam és rögtön beleszerettem. :) Bizti nem fogod megbánni, ha kipróbálod, mi odáig vagyunk érte. Tegnap párom be is állított egy doboz mascarpone-val (pedig nagyon nem szokása), kérdeznem sem kellett, hogy vajon miért is hozta. :D

Törölt felhasználó

Fúú, nagyon hálás vagyok neked, pont ezt a tortát álmodtam meg magamnak pár hete csak azzal a különbséggel hogy kakaós a tésztája... ilyet akarok névnapomra csak az a baj hogy nagyim allergiás a tejre én meg érzékeny vagyok rá (de nem tör?döm vele) szal fél krém kil?ve..XD

Törölt felhasználó

Chan: Örülök, hogy tetszik a torta és épp ilyet álmodtál, szép kis álom lehetett! :D Sajnálom a tejérzékenységet. Laktóz vagy tejfehérje érzékenyek vagytok? Üdv: Elif

Törölt felhasználó

Elif! Ez nagyon király! Vékony lapok, finom krém...Hmmm!:) Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszi Mrs. Smith! :) Komolyan mondom én nem gy?zöm dícsérni, ?szintén szólva nálam az idáig életemben kóstolt torták közül ez most az ultrafavorit, a vízválasztó, ami után azt mondtam én nem rendelek többé cukrászdából. :)

Törölt felhasználó

Ezt azért nem csodálom...én is sürg?sen elmentettem!:)

Törölt felhasználó

Laktózérzékenyek vagyunk, de hellyel-közzel próbál a nagyim enni, én meg akkor amikor, szal tuti ki lesz próbálva a torta minden áron;) Chan

Éva-Anyóca

Nagyon jól néz ki, evésre csábít!!Éva-Anyóca!!Köszi!!!!

Éva-Anyóca

Nem csoda, ha szárnyakat kaptál f?zés ügyében, ha ilyen csodás és török férjed van!Gondolom, nem marad el a dicséreted, az ? részér?l sem?Ez a torta, hát ha ilyet tudsz, akkor nem szabad rendelned!!!!Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva, bizony érkezik rend szerint a dícséret. Korábban ? is tevékenykedett a konyhában, sokszor én dolgoztam a keze alá, aztán hamar átkerült az én kezembe a fakanál, ma már inkább csak az ételek elpusztításában segédkezik. ;) Üdv: Elif

Törölt felhasználó

Hú ezt ki kell próbálni! Nagyon finom lehet! Mascarpone,fehércsoki,eper..hm...nyami!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Agica 39, bizony nagyon fincsi, közben próbáltam banánnal és ?szibarackkal is, nem rossz, nem rossz, na de eperrel az igazán üt?s. Üdv: Elif

Éva-Anyóca

elif!Csodás felesége van, akire rábízhatja az élet egyik, csak egyik, de igen fontos területén a vezetést,irányítást.Ennek csak örülni lehet!Gratula Neked, receptjeidnek, családodnak!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Valaki elkészítette már ezt a tortát? Én igen. Hát... kevés a krémben a cukor... és úgy igazán semmi olyan ízhatás nem ért, amit?l elb?völd?tem volna... Ízlések és pofonok... ahogyan mondani szokták. A hozzávalók alapján (pl. fehér csoki és mascarpone) sokkal jobbat vártam.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy végre érkezett visszajelzés valakit?l, aki elkészítette! Közönöm szépen Galagonya! Különösen jó, hogy írtad a cukrot, így ha valaki édesebben szereti a süteményeket figyelhet erre. Bizony ízlések és pofonok! Én pl. a vajas krémes tortákat nem igen tudom megenni, épp a hétvégén volt egyel egy igen kellemetlen tapasztalatom. Üdv: Elif Szívesen látom a negatív kritikát is mindenkit?l, mind mások vagyunk, így hitelesebb kép alakul az ételekr?l!

Törölt felhasználó

Megint én... Szóval, vendégeinknek ízlett a torta. :-) A barátn?m férje kétszer is evett bel?le, pedig ? a tortákat mindig kihagyja. Apósom szerint isteni az állaga, csak legközelebb tegyek több cukrot a krémbe. :-) Úgyhogy, újra sütök majd egyet, kicsit több cukorral és talán több fehércsokival.

Törölt felhasználó

Kedves Galagonya, köszönöm szépen, hogy visszatértél és ezt is leírtad. Kicsit megnyugodtam, hogy akkor nem teljesen rossz a recept. Miután olvastam az els? hozzászólásodat nekem is az jutott eszembe, hogy több fehér csokival lehetne jobban édesíteni és fokozni a krém ízét. Mindenesetre remélem ha újra megsütötted ismét betérsz ide és megosztod velem is a tapasztalatokat! Üdv: Elif

Törölt felhasználó

...

Törölt felhasználó

Szia Elif! Én is megcsináltam, de nekem már a recept olvasáskor felt?nt, h nekünk (irtó édesszájú társaság) nem lesz elég ennyi ízesít? a krémben, ezért a fehércsoki és a vaníliáscukor adagot helyb?l megdupláztam, aztán (ez már véletlen figyelmetlenség volt) 2x annyi mascarponét is tettem bele. Így elég volt a krém (a jó vastag rétegeket szeretjük), fagyasztott málna került bele, és NAGYON ízlett! Második fejezet is készült bel?le, ekkor 10dkg tejcsokit és 10dkg étcsokit kevertem bele, és a kislányom a szülinapjára ismét ilyet rendelt... :-) Köszi a receptet! Cili

Törölt felhasználó

Kedves Cili, nagyon örülök, hogy ízlett a torta és sikerült ilyen szépen a ti ízlésetekre formálni. Köszönöm, hogy itt is leírtad te milyen változtatásokat tettél! A barna csokis változatot lehet ezek után én is kipróbálom majd valamikor. Üdv: Elif

Poclee77

Kedves Elif! Nekem nem lett olyan s?r? a krém, hogy a tésztára tudtam volna kenni.... Nem sok a fél liter tej ? Üdv.

Törölt felhasználó

Kedves Poclee77, lehet már kés?n írok, sajnos nem voltam a hétvégén internet közelben. A krém állaga nem is lesz vajas tortakrém szer?, inkább lágyabb pudinghoz hasonlítanám, de ha mégis valamiért hígabbra sikeredett nyugodtan tehetsz a f?zéskor hozzá plusz egy ek keményít?t, vagy annyit, amennyivel már jónak találod. Ha már belekerült a mascarpone, ami gondolom esetedben így lehet, akkor esetleg finomra darált háztartási keksszelm vagy a torta levágott és elmorzsolt szélével s?rítheted a krémet. Üdv: Elif Remélem azért sikerült valamit kezdeni vele, tényleg nagyon sajnálom, hogy nem tudtam el?bb válaszolni!

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.