r
Nosalty Logó

"Bűvölj el!" torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Bűvölj el!" torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 4704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2055 micro
Összesen 4704 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

  • 30 dkg eper (vagy málna, banán, más fehér csokoládéval harmonizáló gyümölcs))

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. Elkészítjük a diós piskóta tortaalapot, amit a szeletelés előtt majd rendesen hagyjunk kihűlni. (Ehhez a tojásokat 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből.)
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval lágy habbá, majd a porcukrot is hozzáadva kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadva óvatosan belekeverjük a tojássárgákat.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a dióval, majd ezt is a tojáshabhoz adjuk, összeforgatjuk, vigyázva, hogy a levegő ne illanjon el a masszából.
  4. Kivajazott, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a formából, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet: Egy lábasban kézi habverővel összekeverjük a tejet, tojásokat, lisztet, keményítőt, cukrot és vaníliás cukrot.
  6. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, ezután lehúzva a tűzről belekeverjük az apróra tördelt fehér csokoládét, elkeverjük míg szépen elolvad. Majd az egészet hagyjuk langyosra hűlni (közben néha-néha belekeverünk a bőrösödés elkerülése miatt). Miután kihűlt, hozzáadjuk a mascarpone-t is és simára keverjük.
  7. Miután a krémünk és a piskótalapunk is szépen kihűlt, összeállítjuk a tortát.
  8. Ehhez a piskótát 3 szeletre vágjuk. Az első, majd utána a második szintet is először szeletelt eperrel fedjük le, majd lekenjük a fehér csokoládés krém egy-egy harmadával, végül a felső piskótaszeletet felhelyezve a tortát beborítjuk a megmaradt egyharmad krémmel.
  9. Egész vagy szeletelt eperrel, mentalevelekkel, dióval vagy akár csokival díszíthetjük, kinek mi tetszik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 65422
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 08.

Ajánló

Ha valaki ünnepi alkalomra készíti, tehát nem akarja azonnal hiánytalanul befalni, mint mi tettük majdnem, akkor esetleg fontolja meg a torta oldalának darált dióval történő borítását. Én így fogok tenni anyukám névnapjára. Szerencsére már nem kell sokat várni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen ötlet vezérelt az igen bevált diós piskóta és a frissen lelt fehér csokoládás mascarponekrém kombinálására, szerencsénkre még eper is szunnyadozott a hűtőben, nem kellett hát más csak egy nagy kalap szerencse és türelem, hogy elkészüljön az általunk csak "Bűvölj el! tortá"-nak becézett műremek. A szerencse maximálisan megvolt, az ízharmónia bombasztikus, most nem viccből ám! A türelem már döcögősebben jött csak össze, na de szerencsére sikerült pár kanál krémmel, néhány szem eperrel és egy kis levágott piskótaszéllel csillapítanom a háborgó, sütit követelő "éhező" tömeget (itt persze két pasimra gondolok szokás szerint, férjemre és kicsi csöpp fiamra). :) A krém inspirációjáért jár a hálás köszönet Semaver-nek!

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek