r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Burgonyás pogácsa Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pogácsához

kenéshez

Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pogácsához

kenéshez

Összesen 3389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pogácsához

kenéshez

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5949 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    4172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 3389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

pogácsához

kenéshez

Elkészítés

pogácsához

  1. A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadunk egy darab tojást, az 1 dl langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk.
  2. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert 1 db tojással.
  3. Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.
  4. A tojást a pirospaprikával összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben (180 fokon 25-30 perc) szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 93308
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Maradt az ebédtől egy kis tört burgonyám, gondoltam, nem dobom el. Így alakult ki a pogácsa, most maradékból. Több alkalommal is készítettem már.

Hozzávalók

pogácsához

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek