r
Nosalty Logó

Burgonya lepényke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Borsó630
Burgonya lepényke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 934 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 934 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmaradt pürét kicsit át lehet melegíteni, mert könnyebb vele dolgozni.
  2. Lisztet, tojást és tejfölt adagolunk a krumplinkhoz, majd jól összekeverjük.
  3. Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni de pl. tejfölös sült krumpli só is nagyon finom bele, illetve fokhagyma granulátumot szórunk bele.
  4. A tepsibe tehetünk sütőpapírt de lehet simán is, viszont mindkét esetben olajozni kell.
  5. Halmokat teszünk egy kanál segítségével a tepsibe, majd sajtot reszelünk a tetejére.
  6. Picit pirulni hagyjuk, majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11624
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonya lepényke
Borsó630 7 recept

Megmaradt püréből akartam készíteni valami köretet. Ez született belőle.:)

Hozzászólások (3)

almamag

De jó! Ilyet én is szoktam sütni. Igaz, lenmag nélkül, de így is kipróbálom. Nagyon egyszer? és finom!!!!!

Éva-Anyóca

Nagyon jó ötlet! Köszönöm, elmentettem.:-) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia! Ez egy tök jó recept, de van pár kérdésem. Mit takar az hogy olajozni kell? Mindkét oldalát kenjem meg olajjal vagy mártsam bele olajba kanalastól? (Légyszi ne nézz hülyének, kezd? vagyok, inkább sütit sütni tudok jobban, mint kaját készíteni!) És a lenmag helyett, mondjuk jó a szezámmag is? Köszi!

Törölt felhasználó

Szia Diana ! Ha süt?papírt teszel a tepsibe, akkor a papírt olajozd be, ha nem teszel papírt, akkor a tepsit kell olajozni (így értette azt, hogy mindkét esetben olajozni kell). Gondolom a halmokat egy kicsit meg kell lapítgatni a kanállal, így lesz tenyérnyi lapos formájú.

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Borsó630

Szia! Ha süt?papírt teszel akkor is ,illetve ha simán tepsibe sütöd akkor is szükséges olajozni. Lenmag helyett pedig bármit beletehetsz amit szeretnél:) és igen szezámmag is tökéletes de akár ki is hagyhatod ha éppen nincs otthon. További jó f?zést:)

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.