Burgonya lepényke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Borsó630

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g burgonyapüré170 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
35 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
2g lenmag11 kcal
Összesen
468
Kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g burgonyapüré339 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
71 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
4g lenmag21 kcal
Összesen
934
Kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
60.4g burgonyapüré68 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
10.1g sajt35 kcal
-
0.8g lenmag4 kcal
Összesen
187
Kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 154.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
468
Kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2432.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 1295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 308.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
934
Kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
187
Kcal
Hozzávalók
-
1 ek tejföl
-
1 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 teáskanál lenmag
Elkészítés
- A megmaradt pürét kicsit át lehet melegíteni, mert könnyebb vele dolgozni.
- Lisztet, tojást és tejfölt adagolunk a krumplinkhoz, majd jól összekeverjük.
- Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni de pl. tejfölös sült krumpli só is nagyon finom bele, illetve fokhagyma granulátumot szórunk bele.
- A tepsibe tehetünk sütőpapírt de lehet simán is, viszont mindkét esetben olajozni kell.
- Halmokat teszünk egy kanál segítségével a tepsibe, majd sajtot reszelünk a tetejére.
- Picit pirulni hagyjuk, majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11624
- Feltöltés dátuma: 2012. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Borsó630
7 recept
Megmaradt püréből akartam készíteni valami köretet. Ez született belőle.:)
Hozzászólások (3)
De jó! Ilyet én is szoktam sütni. Igaz, lenmag nélkül, de így is kipróbálom. Nagyon egyszer? és finom!!!!!
Nagyon jó ötlet! Köszönöm, elmentettem.:-) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca
Szia! Ez egy tök jó recept, de van pár kérdésem. Mit takar az hogy olajozni kell? Mindkét oldalát kenjem meg olajjal vagy mártsam bele olajba kanalastól? (Légyszi ne nézz hülyének, kezd? vagyok, inkább sütit sütni tudok jobban, mint kaját készíteni!) És a lenmag helyett, mondjuk jó a szezámmag is? Köszi!
Szia Diana ! Ha süt?papírt teszel a tepsibe, akkor a papírt olajozd be, ha nem teszel papírt, akkor a tepsit kell olajozni (így értette azt, hogy mindkét esetben olajozni kell). Gondolom a halmokat egy kicsit meg kell lapítgatni a kanállal, így lesz tenyérnyi lapos formájú.
Köszönöm!
Szia! Ha süt?papírt teszel akkor is ,illetve ha simán tepsibe sütöd akkor is szükséges olajozni. Lenmag helyett pedig bármit beletehetsz amit szeretnél:) és igen szezámmag is tökéletes de akár ki is hagyhatod ha éppen nincs otthon. További jó f?zést:)
Köszönöm!