Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonya lepényke

Burgonya lepényke
Burgonya lepényke
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt püréből akartam készíteni valami köretet. Ez született belőle.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmaradt pürét kicsit át lehet melegíteni, mert könnyebb vele dolgozni.
  2. Lisztet, tojást és tejfölt adagolunk a krumplinkhoz, majd jól összekeverjük.
  3. Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni de pl. tejfölös sült krumpli só is nagyon finom bele, illetve fokhagyma granulátumot szórunk bele.
  4. A tepsibe tehetünk sütőpapírt de lehet simán is, viszont mindkét esetben olajozni kell.
  5. Halmokat teszünk egy kanál segítségével a tepsibe, majd sajtot reszelünk a tetejére.
  6. Picit pirulni hagyjuk, majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 239
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsó630

Mióta szakács: 2012.02.02.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lepény krumplipüréből, krumpligombóc, burgonyás halom

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

schvabdiana
Diácska / schvabdiana Mon, 2012-05-14 11:25

Szia! Ez egy tök jó recept, de van pár kérdésem.
Mit takar az hogy olajozni kell? Mindkét oldalát kenjem meg olajjal vagy mártsam bele olajba kanalastól? (Légyszi ne nézz hülyének, kezdő vagyok, inkább sütit sütni tudok jobban, mint kaját készíteni!)
És a lenmag helyett, mondjuk jó a szezámmag is?
Köszi!

v.csilla0630
Borsó630 / v.csilla0630 Mon, 2012-05-14 20:39

Szia!
Ha sütőpapírt teszel akkor is ,illetve ha simán tepsibe sütöd akkor is szükséges olajozni.
Lenmag helyett pedig bármit beletehetsz amit szeretnél:) és igen szezámmag is tökéletes de akár ki is hagyhatod ha éppen nincs otthon.

További jó főzést:)

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Mon, 2012-05-14 12:31

Szia Diana ! Ha sütőpapírt teszel a tepsibe, akkor a papírt olajozd be, ha nem teszel papírt, akkor a tepsit kell olajozni (így értette azt, hogy mindkét esetben olajozni kell).
Gondolom a halmokat egy kicsit meg kell lapítgatni a kanállal, így lesz tenyérnyi lapos formájú.

almamag
almamag Mon, 2012-05-14 09:59

De jó! Ilyet én is szoktam sütni. Igaz, lenmag nélkül, de így is kipróbálom. Nagyon egyszerű és finom!!!!!

467
burgonyapüré 30 dkg
tejföl 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sajt 5 dkg
lenmag 1 teáskanál