r
Nosalty Logó

Fokhagymás-libazsíros krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Fokhagymás-libazsíros krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1156 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 290 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1156 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben felforrósított libazsírba tesszük.
  2. Sózzuk, hozzáadjuk a külső hártyájától megszabadított fokhagyma-gerezdeket, és fedő alatt kb. negyedóráig pároljuk.
  3. Ezután a fedőt levéve, többször kevergetve, készre sütjük. Őrölt borssal megszórjuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 15278
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Ajánló

Sült, rántott húsokhoz kiváló köret.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fokhagymás-libazsíros krumpli
Marcsisef 217 recept

Egy régi újságból kivágott receptben olvastam hasonlót, én egy kicsit átvariáltam.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Marcsisef ! Nagyon örülök ennek a köretnek,köszönöm, elmentve. Szép estét! Anci

Marcsisef

Kedves Anci! Örülök, hogy tetszik a köretem. Szép estét! Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsisef! Ezen a héten másodszor kellett elkészítenem ezt a köretet!Egyszer a lányoméknál,egyszer pedig itthon.Mindenkinek nagyon ízlett!!!!! Üdv.:wkata

Marcsisef

Kedves wkata! Köszönöm a vissza jelzésedet, nagyon örülök, hogy a családban mindenkinek ízlett a köret. További szép estét! Üdv: Marcsi

Bubu46

Kedves Marcsisef ! Bocsánat, de kicsit sokallom az 50 perces sütési id?t ! Esetleg próbálta már valaki el?f?zött burgonyával ugyanezt ? Üdv:Ibolya

Marcsisef

Kedves Ibolya! A burgonyát, el?ször zsírban, fed? alatt pároljuk(dinszteljük=Hagymát, húst, zöldségeket zsiradékban a saját víztartalmuk felhasználása után esetleg kevés folyadék hozzáadásával lehet?leg fed? alatt párolunk. ), majd fed? nélkül pirítjuk. Így kb össz. id? 50 perc( burgonya fajtától is függ, a rózsa fajtájú a legjobb). El?f?zni azért nem javaslom, mert akkor a krumpli ízének egy része a f?z?vízbe marad és a fokhagyma íze sem érvényesül eléggé!!! Sok sikert és kellemes ünnepeket kívánok. Üdv. Marcsi

Bubu46

Köszönöm, így fogok eljárni ! Kellemes ünnepeket kívánok én is ! Üdv .Ibolya

Törölt felhasználó

Annyira jol nez ki!!!!

Törölt felhasználó

Elkeszitettem, de a felet megettem mire megsült))) Nem csak jol nez ki, hanem nagyon finom is!!! Sokkal izletesebb igy, mintha elözöleg vizben megföztem volna. Köszi a receptet!!!

Marcsisef

Kedves gabicika! Köszönöm, hogy elkészítetted, én is nagyon szeretem! Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok! Üdv: Marcsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!