Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-libazsíros krumpli

Fokhagymás-libazsíros krumpli
Fokhagymás-libazsíros krumpli
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságból kivágott receptben olvastam hasonlót, én egy kicsit átvariáltam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült, rántott húsokhoz kiváló köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben felforrósított libazsírba tesszük.
  2. Sózzuk, hozzáadjuk a külső hártyájától megszabadított fokhagyma-gerezdeket, és fedő alatt kb. negyedóráig pároljuk.
  3. Ezután a fedőt levéve, többször kevergetve, készre sütjük. Őrölt borssal megszórjuk.

  • elkészítettem: 27 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 860
elküldve: 2
receptkönyvben: 329
elkészítve: 21/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

libazsíron sült burgonyakockák, fokis krumpli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabicika
gabicika Thu, 2012-04-05 15:35

Elkeszitettem, de a felet megettem mire megsült))) Nem csak jol nez ki, hanem nagyon finom is!!! Sokkal izletesebb igy, mintha elözöleg vizben megföztem volna. Köszi a receptet!!!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-04-05 19:56

Kedves gabicika!
Köszönöm, hogy elkészítetted, én is nagyon szeretem!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
Üdv: Marcsi

Bubu46
Bubu46 Thu, 2011-12-15 07:21

Kedves Marcsisef !
Bocsánat, de kicsit sokallom az 50 perces sütési időt ! Esetleg próbálta már valaki előfőzött burgonyával ugyanezt ?
Üdv:Ibolya

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2011-12-15 18:17

Kedves Ibolya!

A burgonyát, először zsírban, fedő alatt pároljuk(dinszteljük=Hagymát, húst, zöldségeket zsiradékban a saját víztartalmuk felhasználása után esetleg kevés folyadék hozzáadásával lehetőleg fedő alatt párolunk. ), majd fedő nélkül pirítjuk. Így kb össz. idő 50 perc( burgonya fajtától is függ, a rózsa fajtájú a legjobb). Előfőzni azért nem javaslom, mert akkor a krumpli ízének egy része a főzővízbe marad és a fokhagyma íze sem érvényesül eléggé!!!
Sok sikert és kellemes ünnepeket kívánok.
Üdv. Marcsi

Bubu46
Bubu46 Fri, 2011-12-16 07:29

Köszönöm, így fogok eljárni !
Kellemes ünnepeket kívánok én is !
Üdv .Ibolya

wkata
wkata / wkata Sun, 2011-11-20 21:38

Kedves Marcsisef! Ezen a héten másodszor kellett elkészítenem ezt a köretet!Egyszer a lányoméknál,egyszer pedig itthon.Mindenkinek nagyon ízlett!!!!!
Üdv.:wkata

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2011-11-21 18:35

Kedves wkata!
Köszönöm a vissza jelzésedet, nagyon örülök, hogy a családban mindenkinek ízlett a köret.
További szép estét!
Üdv: Marcsi

290
burgonya 1.5 kg
fokhagyma 5 gerezd
libazsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint