Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt zöldséggel töltött tört krumpli

Párolt zöldséggel töltött tört krumpli
Párolt zöldséggel töltött tört krumpli
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a fodrásznál hallottam, és először anyukám születésnapi ebédjére meglepetésnek készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rántott húsok és sültek mellé nagyon praktikus köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumlit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és áttörjük. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk, majd összekavarjuk a krumlival. Ezután hozzáadjuk a nyers tojást.
  2. A zöldségeket margarinnal, sóval, borssal és a húsleves kockával megpároljuk, kicsi vizet öntünk alá, és a végén visszapirítjuk a margarinra.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tört krumlit  belesimítjuk. A közepére csíkban rárakjuk a megpárolt zöldségeket, és a papír segítségével kétfelől ráhajtjuk a krumplit a zöldségre. Jól összedolgozzuk a krumplit a tetején, mint amikor töltött fasírtot készítünk. Villával díszítésként becsíkozzuk, és előmelegített sütőben sütjük, amíg a teteje szép aranysárga lesz.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 904
elküldve: 1
receptkönyvben: 246
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szél   Istvánné   Éva

Mióta szakács: 2010.09.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges-krumplis köret, tört burgonya zöldségekkel töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Wed, 2011-06-22 23:05

Kedves Lilla!
Várom a sajtos variációt, imádom a sajtokat, biztos el fogom készíteni. Már nagyon sok finom ételt elkészítettem erről a recept oldalról. További jó főzést, és szép nyarat kívánok!

LillaB777
LillaB / LillaB777 Wed, 2011-06-22 09:00

Kedves Éva,
Nagyonjól hangzik ez a zöldséges variáció!!! Nekem ez a recept, sajttal van meg...a vegyes zöldség helyett mozzarellát, sült paradicsomot, esetleg parmezánt s egyéb finom sajtokat, köztük füstöltet írt a recept. Bármilyen sajt szóba jöhet. ... én zsírt nem használok, mert vega vagyok, helyette lehet vajat is tenni.
Mindenesetre ki fogom próbálni zöldségesen is! S amint elkészítem megint, felrakom itt a receptem mellé.
Üdv, Lilla B.

405
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 15 dkg
zöldborsó 15 dkg
zöldbab 15 dkg
csemegekukorica 15 dkg
margarin 1 ek
tojás 1 db
mangalica zsír 1.5 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint