r
Nosalty Logó

Baconös krumplirózsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tamas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 422 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1768 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 262 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát 6 csíkra vágjuk fel egy pizzaszeletelő segítségével.
  2. A krumplikat megpucoljuk, és vékony szeletekre szeleteljük egy zöldséggyalu segítségével.
  3. A levelestészta-csíkok hosszanti részére, egymás mellé rakosgatjuk a krumpliszeleteket úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A krumplikra jöhet egy baconszelet, amiket aztán borsozzunk, és szórjuk meg kevés fűszerpaprikával. Majd óvatosan tekerjük fel őket rózsa formájúra.
  4. Vajazzunk ki egy muffinsütőt, és a krumplirózsákat állítsuk a mélyedésekbe. Ha megvan az összes, akkor sózzuk meg őket.
  5. Tegyük 220°C-ra előmelegített sütőbe az egészet, 25 percre. Ha szépen megsültek, már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 132868
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Leveles tésztába csavart krumpli és bacon, hát ez maga a csoda! Köretnek vagy csak úgy magában fogyasztva is tökéletes, próbáljátok ki!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

25 kg krumpli

kemiandi

Nálunk ma ez kerül köretnek az asztalra. Köszönet érte!

Törölt felhasználó

Kedves Tamás! Sütés után az én krumplirózsáim is így néznek ki,de sajnos felvágva belül már nyersek... Eddig 3-szor csináltam meg és 3-szor kellett kidobnom,mert a leveles tészta nem sül át el?melegített süt?ben 220fokon 30-35perc alatt sem. A krumplit uborka szeletel?vel nagyon vékonyra szeltem,de amíg az levet ereszt,addig szerintem a leveles tészta nem tud sülni. És a leveles tésztába tekert krumpliból nem távozik a nedvesség... Mi a titka a jó receptnek? Köszönöm a segítséget. Péter

herta

Látványos, kinézetre sikerélménnyel kecsegtet? recept, csak fogyasztáskor csalódik benne az ember. Magam is kipróbáltam, le is fotóztam, mert nagyon mutatósak voltak sütés el?tt és utána is. Az ízét illet?en azonban már el?re voltak kétségeim. Itt is látszik, hogy a tetején a krumpliszélek megégnek, miközben a tészta között jobbára csak f?nek. Ami számomra inkább beigazolódott, hogy a nyers bacon ilyenformán nem tud ropogósra pirulni. Nem ehetetlen, ki nem dobtam, de nekem elég volt 1 próbálkozás, többet nem kísérletezek vele...

csikori

Nálunk nagy sikert aratott, minden köret nélkül, jó vacsora, s?t ünnepi ebéd is volt már! Köszönet érte! csikori

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek