Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös krumplirózsa

Baconös krumplirózsa
Baconös krumplirózsa
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leveles tésztába csavart krumpli és bacon, hát ez maga a csoda! Köretnek vagy csak úgy magában fogyasztva is tökéletes, próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát 6 csíkra vágjuk fel egy pizzaszeletelő segítségével.
  2. A krumplikat megpucoljuk, és vékony szeletekre szeleteljük egy zöldséggyalu segítségével.
  3. A levelestészta-csíkok hosszanti részére, egymás mellé rakosgatjuk a krumpliszeleteket úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A krumplikra jöhet egy baconszelet, amiket aztán borsozzunk, és szórjuk meg kevés fűszerpaprikával. Majd óvatosan tekerjük fel őket rózsa formájúra.
  4. Vajazzunk ki egy muffinsütőt, és a krumplirózsákat állítsuk a mélyedésekbe. Ha megvan az összes, akkor sózzuk meg őket.
  5. Tegyük 220°C-ra előmelegített sütőbe az egészet, 25 percre. Ha szépen megsültek, már fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 105 852
elküldve: 67
receptkönyvben: 608
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tamas

Mióta szakács: 2016.03.21.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyarózsa, különleges burgonyaköret

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikori
csikori Wed, 2017-08-30 11:29

Nálunk nagy sikert aratott, minden köret nélkül, jó vacsora, sőt ünnepi ebéd is volt már!
Köszönet érte!
csikori

petibme84
petibme84 Thu, 2017-01-05 13:05

Kedves Tamás!
Sütés után az én krumplirózsáim is így néznek ki,de sajnos felvágva belül már nyersek...
Eddig 3-szor csináltam meg és 3-szor kellett kidobnom,mert a leveles tészta nem sül át előmelegített sütőben 220fokon 30-35perc alatt sem. A krumplit uborka szeletelővel nagyon vékonyra szeltem,de amíg az levet ereszt,addig szerintem a leveles tészta nem tud sülni. És a leveles tésztába tekert krumpliból nem távozik a nedvesség...

Mi a titka a jó receptnek?
Köszönöm a segítséget.

Péter

herta
herta / herta Wed, 2017-03-01 20:17

Látványos, kinézetre sikerélménnyel kecsegtető recept, csak fogyasztáskor csalódik benne az ember. Magam is kipróbáltam, le is fotóztam, mert nagyon mutatósak voltak sütés előtt és utána is. Az ízét illetően azonban már előre voltak kétségeim. Itt is látszik, hogy a tetején a krumpliszélek megégnek, miközben a tészta között jobbára csak főnek. Ami számomra inkább beigazolódott, hogy a nyers bacon ilyenformán nem tud ropogósra pirulni. Nem ehetetlen, ki nem dobtam, de nekem elég volt 1 próbálkozás, többet nem kísérletezek vele...

kemiandi
kemiandi Sat, 2016-12-24 15:02

Nálunk ma ez kerül köretnek az asztalra. Köszönet érte!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-08-13 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.08.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

428
leveles tészta 1 csomag
parázskrumpli 25 dkg
bacon 6 szelet
vaj 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint