Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás hús

Bundás hús
Bundás hús
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó ropogós a külseje, de a férjem úgy nem szereti, és ő adta azt a tippet (anyukája úgy csinálja), hogy a még forró sült húst egy pillanatra mártsuk vízbe, és ettől meg fog puhulni (rántott húsnál is). De aki szereti ropogósan, annak jó lesz...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd besózzuk.
  2. A tojást a tejjel, tejföllel, ételízesítővel, borssal, reszelt fokhagymával és a zsemlemorzsával alaposan simára keverjük (én robotgéppel kevertem össze).
  3. Ezután annyi lisztet keverünk bele, hogy egy jó sűrű palacsintatésztához hasonló masszát kapjunk.
  4. Sütéshez az olajat felforrósítjuk, a húsokat a masszába forgatjuk (a felesleget hagyjuk lecsepegni), és megsütjük mint a rántott húst. Bármilyen körethez nagyon finom.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 747
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kathy55

Mióta szakács: 2011.10.28.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundás hús ahogy mi szeretjük, rántott hús másképp, tejfölös-borsos bundás hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

888
sertés rövidkaraj 80 dkg
0 ízlés szerint
tojás 5 db
tej 1 dl
tejföl 2 ek
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0.5 tk
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 3 ek
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 2 evőkanál