r
Nosalty Logó

Magvas palacsintabundában sült csirkemell

Andi80_
Magvas palacsintabundában sült csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

854
Kalória
47.6g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
49g
Zsír
143.7g
Víz
229.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2563 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    143.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 854 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4497.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    1962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    431 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 2563 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.
  2. A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk. Legvégül beleszórjuk a magvakat.
  3. Olajat forrósítunk.
  4. A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda.
  5. A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
  6. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p

Gyakran kerül az asztalra csirke, de szeretek új dolgokat kitalálni, hogy ne váljon unalmassá. Természetesen először kikérem a család véleményét. Mikor feltettem a kérdést délelőtt, hogy milyen legyen a csirke, azt a választ kaptam, hogy magvas. Így lett lenmaggal és szezámmaggal megbolondított a bunda. Amíg minden hús kihűl, érdemes a húsokat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek