Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

HongKongi molnárka

HongKongi molnárka
HongKongi molnárka
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aunty Yochana receptje. Először én is a recepthez tartozó kókusztöltelékkel készítettem, de az nem igazán jött be nálam, viszont maga a buci zseniális! Azóta már többször is sütöttem így, töltelék nélkül. Pihe-puha, foszlós, finoman édes és igazán látványos.

hozzávalók / 4 adag

A kelt tésztához

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a vanília pudingporral és a tejporral.
  2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás-kelesztés programot választjuk. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük.
  4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük, úgy hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  6. Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
  7. Egy tojást villával lazán felverünk és lekenjük vele a bucikat. Szezámmagot szórunk a tetejükre.
  8. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre.
  9. Én gőzős sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc, nálam tovább csücsülnek a hagyományos gázsütőben, hogy szép aranybarnák legyenek.
  10. Rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 926
elküldve: 5
receptkönyvben: 453
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

molnárka

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Fri, 2018-12-07 20:04

Szia! Megmondanád, hogy milyen vékonyra kell nyújtani a feltekerés előtt?
Köszi

ildica
ildica Wed, 2016-05-04 10:29

Szia!
A gőzös sütő azt jelenti, hogy teszel egy tálban vizet a sütő aljába? :)

labagida
labagida Sun, 2012-10-21 21:26

Hát ez valami isteni! Száraz helyett 2 dkg friss élesztővel készítettem, kézzel dagasztottam, és nem tettem semmit a tetejére. Hét nyelven beszél, egyszerűen kötelező megsütni mindenkinek! :) Köszönöm a receptet.

Yram
Yram / Yram Thu, 2011-09-08 09:10

Már régebben kinéztem ezt a receptet, de csak most készítettem el!!! ISTENI !!!! Sok kelt tésztát készítek, de ilyen puhasága talán még egyik tésztának sem volt. Kóstoltattam fűvel-fával!! ( Dicsekvésképp, hogy milyen ügyes vagyok!! :))) Bejött!!!! )

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-17 17:02

Finom lehet! kreatív!

927
víz 230 ml
tojás 1 db
1 tk
kenyérliszt BL80 500 g
vaníliás pudingpor 8 g
tejpor 20 g
instant élesztő 10 g
cukor 100 g
vaj 75 g
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
vaj 50 g
porcukor 20 g
finomliszt 45 g