Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bukta kacsazsírral sütve

Bukta kacsazsírral sütve
Bukta kacsazsírral sütve
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindent nagyon szeretek, ami kacsazsírral készül. Egyáltalán nem érezni az ízén, viszont nagyon finom, lágy lesz tőle a kelt tészta.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos cukros tejen az élesztőt 5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőbe a folyékony hozzávalókat: élesztős tej, joghurt, tojás, olvasztott vaj, citromlé, vanília aroma, majd ennek tetejére a szilárdakat: cukor, só, liszt, sikér beleöntjük, összedagasztjuk, kelesztjük egy órát.
  3. Ha megkelt, finoman lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, 15 részre osztjuk, egyenként kis golyókat gyúrunk belőlük, amiket aztán kör formájúra kihúzunk, közepére 1 ek lekvárt teszünk, majd széleit összecsippentve kis hurkaformára alakítjuk, úgy hogy a lekvár ne tudjon kifolyni.
  4. A kis buktákat egy kacsazsírral kikent tortaformába tesszük egymás mellé. Tetejüket is jó alaposan megkenjük olvasztott kacsazsírral, és fél órát kelesztjük,
  5. Ha megnőttek, előmelegített sütőbe hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Közben egyszer még átkenhetjük a tetejét zsírral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 306
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kacsazsíros kelt tészta lekvárral töltve, lekváros bukta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evamama66
evamama66 Sun, 2015-01-25 18:45

Éva mama vagyok. Örülök, hogy rátaláltam a kacsazsír jó tulajdonságára. Én is használom sok mindenhez. Ajánlom mindenkinek, pogácsába, pitékbe, fele fele arányban, üdv neked Évi néni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2015-01-25 19:45

Bizony nem árt egy kicsit reklámozni a jótékony hatását is, nem csak azt, hogy hizlal.
Köszönöm, hogy egyet értesz velem. Üdv: Évi néni

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-01-08 17:09

Üdv!
Én is nagyon szeretem, a töpörtyűje is fenséges. Csak az a baj, a kacsa húsnak és a zsírnak is nagyon magas a koleszterin tartalma, de néha el lehet csábulni.
Kacsazsíros friss kenyér lila hagymával,ajaj!
Örülök, hogy beszélgettünk.Olgis.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-01-08 16:30

Látom egyforma az ízlésünk. Az alapanyagokban leírtam milyen hasznos a kacsazsír. Sok helyen alkalmazom, még ott is, ahová azt gondolná az ember, hogy nem való. Ráadásul, mivel én sütöm ki, tudom, mit eszek. Üdv: Evetke

906
durumliszt 20 dkg
finomliszt 35 dkg
vaj 5 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
joghurt 1.5 dl
élesztő 2 dkg
nádcukor 3 púpozott ek
1 csipet
sikér 1 tk
citrom 0.5 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
kacsazsír 10 dkg
lekvár/ dzsem 15 ek