r
Nosalty Logó

Brownie erdei gyümölcsös házi joghurttal

SIÓ
Brownie erdei gyümölcsös házi joghurttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

828
Kalória
15.2g
Fehérje
74.9g
Szénhidrát
54.5g
Zsír
36.8g
Víz
57.8g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
40g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2942.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    299.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

  1. A brownie masszához a lisztet, csokipasztillát, olajat, sütőport, kakaóport, kristálycukrot, a tojást és a durvára darabolt mandulát vagy mogyorót jól összekeverjük.
  2. Ha jól összedolgoztuk, beletöltjük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. A natúr sűrű joghurthoz hozzáöntjük az erdei gyümölcsmixet és egy keverőlapáttal összedolgozzuk.
  4. A brownie-t megszórjuk egy kis porcukorral, és az erdei gyümölcsös öntetet kis fagyis pohárban tálaljuk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x15

A brownie a legnépszerűbb sütemény a világon. Története már-már történelmi magasságokba nyúlik. Rengeteg változatát készítik a világ minden pontján. A csokis sütik legcsokisabbikaként tarjuk számon! Ebben a receptben egy kicsit vegyítjük az édeset a keserűvel és így a brownie új ízvilágával ismerkedhetünk meg. Természetesen a lényeg változatlan: rengeteg csokoládé! www.siogyumolcs.hu

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek