Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos brownie

Barackos brownie
Barackos brownie
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem készítette el először ezt a sütit, ő variálta át a saját ízlése szerint, a fahéj és a baracklekvár az ő ötlete volt hozzá!

Szerelem volt az első kóstolásra, a repertoár állandó része lett. Már csináltam muffin formában is, úgyis nagyon jó!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két tábla étcsokit megolvasztjuk a vajjal/margarinnal, és az 5 ek vízzel.
  2. Beletesszük egy nagyobb edénybe, amiben tudunk turmixolni.
  3. Hozzáadjuk a fahéjat, vaníliás cukrot, cukrot, és egyenként hozzáturmixoljuk a tojásokat.
  4. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amit előtte átszitáltunk.
  5. A végén kockára vágott őszibarackot teszünk bele, ezt már fakanállal keverjük hozzá.
  6. Kisebb tepsibe simítjuk, amibe előzőleg szilikonos sütőpapírt tettünk, és kb. 25 percig sütjük.
  7. Még forrón megkenjük a tetejét baracklekvárral.
  8. Ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be. Ha tortabevonóval készítjük, az sokkal hamarabb megszilárdul. A saját készítésű máz valószínű folyósabb marad, de azzal is nagyon finom!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 692
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

őszibarackos brownie, csokis tetejű barackos brownie, őszibarack befőttes-csokis brownie

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
étcsokoládé 20 dkg
vaj 8 dkg
víz 5 ek
fahéj 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 0.5 bögre
tojás 3 db
sütőpor 1 csomag
finomliszt 1.3 bögre
őszibarack konzerv 20 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek
tortabevonó 10 dkg