r
Nosalty Logó

Brownie 8. - chilis, tejmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie 8. - chilis, tejmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    852 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.1 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 5148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval, a chiliporral.
  5. Gőz felett megolvasztjuk a margarint és a csokit.
  6. A tojásos masszához folyamatos kevergetés közben kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd az olvasztott csokit is.
  7. A tésztát a tepsibe öntjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11027
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Ajánló

Én először vörösáfonya-lekvárral és tejszínhabbal szervíroztam, a fotó is akkor készült. Ez számomra nem volt jó párosítás, a lekvár elnyomta a chili által keltett hatást, viszont a tejszínhab határozottan előnyére vált. Kedves ismerősömnek pedig így ízlett jobban. Kollégáim önmagában fogyasztották. Akkor jó, amikor a teteje kemény-ropogós, de belül még ragacsos.

Receptkategóriák

Kedvenc sorozatomból (Szex és New York) már többször megkívántam. Még soha nem ettem ilyen süteményt, pedig nagy csokissüti imádó vagyok. Ezek után a következő "ingerképző" a csoporttársam volt, aki áradozott a suli büféjében kapható brownie-ról. Gondoltam itt az ideje hogy megkóstoljam, de sajnos az a változat tartalmazott tejterméket, ezért muszáj volt kihagynom. Az oktatás végére megszületett az elhatározás, hogy még aznap este megsütöm ezt a "csodát". Hazaérve keresgettem itt a weboldalon a receptek között, és a végén a választásom Juci (Strawberry) Simple chocolate brownie-jára esett, némi módosítással, mivel nem volt elegendő csokim itthon, és tejtermék-"mentesítettem" a receptet. Rögtön dupla adagot készítettem, másnap megleptem vele drága Nagybátyámékat, majd harmadnap a kollégáimat is. Az elnevezést a kritikus Gábor kollégám ihlette: "jól sikerült, ilyent süthetsz máskor is". És nagy örömömre addig ette, amíg volt. Ennél jobb kritikát nem is kaphattam volna! :) Télapóra sütök Nekik egy újabb tepsivel...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek