r
Nosalty Logó

Brownie 1. Amerikából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie 1. Amerikából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tészta tetejére

Összesen 707 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tészta tetejére

Összesen 7069 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tészta tetejére

Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 707 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    426.7 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    735 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 7069 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
  2. Kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20-25 percig sütjük.
  3. A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverjük bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenjük, s csak akkor szeleteljük fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszikárdult rajta. (Kb. 50 darab lesz belőle, 1 db 157 kcal)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 235
  • Össznézettség: 273479
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 17.

Ajánló

Én leginkább forró tejjel vagy kapucsínóval szoktam enni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az egyik kedvenc süteményem, és én egyszerűen nem tudok leállni az evésével, úgyhogy vigyázzatok vele!!!

Hozzászólások (47)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy neked is megnyerte tetszésedet ez a valóban nagyon egyszer? és fantasztikus süteményrecept. De a 40 dkg cukor mennyisége talán elírás, mert a 25 dkg liszthez viszonyítva túl soknak t?nik, hiszen ez nem egy kifejezetten édes hanem inkább keser-édes süti.

Törölt felhasználó

Évekkel ezel?tt én is megtaláltam ezt a receptet a Mindmegettén és azóta nálunk is az egyik kedvenc. Én az ott megadott (bögrével mért) liszt- és cukormennyiséggel készítem és valóban kellemes, nem túl édes a sütemény.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Karácsonyra szeretnék ilyen sütit készíteni vanília fagyival.Segítsete! Tuti a süti? Köszi! Mesni

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ez az els? süti amit megcsináltam az oldalról és tökéletes választás volt! Gyorsan elkészíthet? és istenien finom!!! Köszönöm:Anett :)

Törölt felhasználó

szia! nagyon szimpatikus nekem ez a süti, de te hogy csináltad? a tetejére valókból hiányzik a dió, bár ez ízlés szerint is biztos jó lesz, és a cukor. ebb?l mennyi kell? csak az elkészitésnél vam emlitve, hogy az is kell bele. köszi Edit

Törölt felhasználó

Fantasztikus a süti, mióta el?ször megcsináltam, már vagy 4-5-ször megismételtem, mindig óriási sikerrel. Amit fontos elmondani, hogy nagyon törik a süti, nem lehet úgy kiönteni mint egy normál sütit a sülés után, erre saját tapasztalatom alapján jöttem rá, egyébként nagyon nagyon finom!:) Én szoktam a csokimáz alá vaníliasodót is csinálni, úgy még jobb, ajánlom mindenkinek!:) Szép ünnepeket!

Törölt felhasználó

akkor most sok a cukor vagy nem sok a cukor. mindenki dicséri, bár fura, hogy elengedi mindenki a füle (szeme) mellett a legels? hozzászólást.... gyanús ez nekem! egyébként szemre szép a süti. emacsi "A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük..." a diót is ráteszed a tetejére, de nem melegíted fel a többivel. :)

Törölt felhasználó

Úgy csináltam mindent ahogy a receptben van. Nem sok ez a cukor bele!!!

Törölt felhasználó

Szia! Ez a PrimaKonyhából van, ugye? 2007/01. szám... :)

Törölt felhasználó

Ahogy már korábban is írtam a Mindmegette.hu oldalon jelent meg ez a recept évekkel ezel?tt ugyanezzel a címmel. Ott amerikai mércével vagyis bögrével adják meg a hozzávalók mennyiségét. Én már évek óta aszerint készítem és minden tökéletesen m?ködik. Ami nagyon lényeges, hogy a megadott mennyiséget egy viszonylag nagyméret?, kivajazott tepsiben (cca 30x35 cm) sütöm 200 fokon kb 20 percig (persze ez süt? függ?!) csak az a fontos, hogy ne száradjon ki a tészta. A tepsib?l nem szoktuk kiönteni, csak hidegen szeletelni a tepsiben és lapáttal kiemelni, így nem törékeny. Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy készítse el!

evacili

Kedves Látogató! Ne haragudj, hogy Neked teszem föl a kérdéseimet, de a hozzászólásokat végignézve úgy látom a sütemény feltev?je nem válaszól a kérdésekre, Te viszont sok hasznos dolgot osztottál meg velünk. Szombatra szeretném elkészíteni tortának. 26-os a legnagyobb tortaformám, elkészíthet?-e benne, vagy túl sok ez a tésztamennyiség ekkora formához? A másik kérdésem: elkészíthet?-e pénteken, vagy csak frissen jó? El?re is köszönöm a választ és BUÉK Neked! Üdv: Cili

demenybandi

Na,ma megcsináltam ezt a sütit, az íze igazán jó, de kanálal ettük ki a tepsib?l! Mit csináltam rosszul? A mennyiségeket betartottam, nem borítottam ki, hanem a tepsiben hagytam kihülni, mégsem sikerült felszelni! És nem lett valami szép magas! A cukor meg nem sok bele, ett?l olyan amerikai! Azok mindent duplán cukroznak, nem hiába próbálják az egészségüket megreformálni! (Ez csak saját megjegyzés)

Törölt felhasználó

Csak arra tudlak biztatni, hogy a Mindmegettén megjelent eredeti receptet (Brownei Amerikából)próbáld ki, ahol a tészta hozzávalóit bögrével adják meg nem súly megjelöléssel. Így mindíg sikerült.

Törölt felhasználó

Csak arra tudlak biztatni, hogy a Mindmegettén megjelent eredeti receptet (Brownei Amerikából)próbáld ki, ahol a tészta hozzávalóit bögrével adják meg nem súly megjelöléssel. Így mindíg sikerült.

Törölt felhasználó

Szia Szerintem is nagyon sok ez a cukor, alapból csak 25 dkg-t tettem bele, és így is túl édes lett, viszont ett?l függetlenül nagyon finom. Nem volt itthon dió sajnos, így a tetejér?l ez kimaradt, viszont megspékeltem csokidarabokkal. Isteni lett, és az édessége miatt nem is fogyott el olyan gyorsan :D Szerintem elég bele 20 dkg cukor, mivel a máz is édes, és a tésztába is kerül plusz vaníliás cukor. Köszönöm ezt a receptet, egyszer? gyors és finom. zizz

Andrea

Bátorságot merítettem és elkészítettem a sütit annak ellenére, hogy nem tudtam eldönteni kinek a pártjára álljak a "túl sok a cukor és a nem túl sok a cukor vitában". De rá kellett jönnöm, hogy a sütiben van 4 ev?kanál kakaópor, amihez valóban szükség van 40 dkg cukorra. Szóval a süti nagyon nagyon nagyon finom lett!! Olyannyira, hogy nem bírtuk kivárni, hogy az a cucc megszilárduljon a tetején és kapásból elfogyott a süti fele! Köszönöm a receptet:-)

Törölt felhasználó

Én ma megsütöttem ennek alapján, de er?sen átalakítva ezt a sütit... Joghurt, szódabikarbóna, vaníliás cukor nem volt itthon. Víz helyett pedig tömény mentateával csináltam a tésztát :) De nagyon finom lett!!! kicsit talán sületlen, de ez az én bénaságom....

Törölt felhasználó

<már tárgytalan>

sylyx

Szia! A süti nagyon-nagyon finom és puha. Az egész családban sikere volt. Aki ezt a könny? sütit nem tudja elkészíteni akkor ott még komoly gondok vannak. Az meg, hogy a cukor sok vagy nem sok kérdést fitogtatják pont annyi kell bele, amennyit a receptben leírtál. A sütit felvettem a receptkönyvembe a legjobbak közé. Köszi

norcsika

Nagyon-nagyon finom lett a süti! A recept szerint csináltam, csak a diót helyettesítettem mandulával /az akadt itthon... :))/ Túl nagy sikere volt, szóval biztosan nem utoljára készítettem! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.