r
Nosalty Logó

Brokkolipizza

Nosalty
Brokkolipizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Összeállítás

637
Kalória
49.5g
Fehérje
16.4g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
282.9g
Víz
277.8g
Koleszterin
4.7g
Rost
4.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Összeállítás

Összesen 637 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Összeállítás

Összesen 1273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Összeállítás

Összesen 127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3178 micro
  • Lut-zea
    2439 micro
Összesen 637 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6827.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    2134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1717 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6356 micro
  • Lut-zea
    4878 micro
Összesen 1273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Összeállítás

  1. A brokkolit megfosztjuk rózsáitól, majd egy gép segítségével felaprítjuk.
  2. Hőálló tálba tesszük, majd 2-3 percig melegítjük a mikrohullámú sütőben. Amikor kivesszük, egy konyharuhára fektetjük, majd addig csavarjuk, amíg az a lehető legtöbb nedvességet felszívja a brokkoliból. Használhatunk több konyharuhát is, vagy csepegtetőt.
  3. Ezután visszahelyezzük a brokkolit egy közepes méretű tálba. Összekeverjük a tojással, parmezánnal, reszelt mozzarellával majd ízlés szerint hozzáadjuk a sót, borsot, és az olasz fűszerkeveréket.
  4. Amikor a massza összeállt, 1-1,5 centi vastag kört formázunk belőle egy sütőpapírral ellátott tepsin, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 20 percre, amíg megsül.
  5. A sütőből kivéve ízlés szerint díszítjük, majd a feltétekkel együtt még 15 percre visszarakjuk a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az újragondolt pizzafeltét-kombinációk egyre inkább aranykorukat élik, a tészta hozzávalóin azonban ritkán szokás változtatni. Ez a lisztmentes recept olyanok előtt is megnyitja a különlegesebb ízek kapuit, akik szeretnek a hagyományos keretek között maradni. Nem túl sok, de mégis más, mint a megszokott, a feltét pedig itt is csak rajtad áll.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...