Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves ahogy orico készíti

Brokkolikrémleves ahogy orico készíti
Brokkolikrémleves ahogy orico készíti
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvencem!:) Valami miatt imádom a zöld dolgokat, korábban a cukorborsó volt a favorit minden mennyiségben és formában, ezt mostanra felváltotta a brokkoli.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a hozzávalókat, majd kis olívaolajat hevítünk, és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát. Alacsony hőfokon dinszteljük a hagymát kb. 5 percig, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát is, és még kb. 2-3 percig folyamatos kevergetés mellettt folytatjuk a dinsztelést. Semmiképpen ne piruljanak meg az összetevők, a lényeg, hogy megpuhuljanak.
  2. Hozzátesszük a sárgarépát és a burgonyát a hagymás alaphoz (én apróra szoktam vágni őket, ez meggyorsítja az elkészítést, az idő ugyebár pénz :), a sárgarépánál a hámozó erre tökéletes célszerszám). Összekeverjük az összetevőket, és hozzáöntünk annyi húslét vagy vizet, amennyi pont ellepi. Néha megkevergetjük, és puhulásig főzzük (kb. 5-10 perc, ez függ az összetevők zsengeségétől), sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Ezalatt a brokkolit rózsáira bontjuk, és alaposan megmossuk, nem számít a méret, lehet kisebb-nagyobb darabokban. Az időnkbe belefér, hogy ilyenkor a kicsit keményebb törzs részeit beledobálgassuk az edényünkbe a sárgarépás, burgonyás, hagymás keverékhez, mivel ezeknek egy kicsivel több idő kell, hogy megpuhuljanak. Alakul a színkavalkád.:)
  4. Végül a brokkolirózsákat is hozzátesszük, és felöntjük a maradék húslével vagy vízzel, pont el kell fednie. A rózsák 3-4 perc alatt megpuhulnak. Ezután levesszük  a tűzhelyről, lefedjük, és kicsit pihentetjük, de ez el is maradhat, nem hiszem, hogy bármit rontana rajta, csak én nem szeretem forrón betenni a turmixgépbe.
  5. Az egészet beleöntjük a turmixba, vagy botmixerrel pürésítjük, és már kész is. Tálalásnál füstölt sajttal megszórjuk, és pirítóssal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 049
elküldve: 5
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

orico

Mióta szakács: 2012.11.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszín nélküli krémleves, sajtos brokkolileves, zöldségkrémleves brokkolival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

186
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
alaplé 7 dl
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 1 db
brokkoli 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 10 dkg