Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves pestoval

Brokkolikrémleves pestoval
Brokkolikrémleves pestoval
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A brokkoli a kedvenc krémlevesem, úgy gondoltam, hogy kipróbálom és megbolondítom egy kis maradék pesto szósszal. Az eredmény isteni lett, ajánlom azoknak, akik szeretnék feldobni kicsit a megszokott brokkolikrémet.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban levő vízbe dobjuk. A krumplinak kicsit több idő kell a fövésre, mint a brokkolinak.
  2. A brokkolit szétszedjük kis csokrocskákra, majd bedobjuk a krumpli mellé. Annyi víz legyen rajta, ami éppen elfedi. Hozzáadjuk a kétféle húsleves kockát, chilit, és 10 percig főzzük.
  3. Amikor megfőtt, lemerünk belőle 2-3 csésze vizet, hogy a krémlevesünk sűrűbb legyen. Ezután hozzákeverjük a pestot és a tejszínt.
  4. Zsemlekockákat pirítunk: a zsemlét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A kockákat egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, és 10 percig pirítjuk.
  5. A pestos brokkolikrémet pirított zsemlekockákkal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 231
elküldve: 1
receptkönyvben: 190
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

brokkolikrémleves, zöld pestós brokkolikrémleves, tejszínes brokkolikrémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
brokkoli 1 db
burgonya 3 közepes db
leveskocka 2 db
pesto 1 ek
chilipehely 1 csipet
főzőtejszín 2 ek
zsemle 2 db
parmezán sajt 30 g