r
Nosalty Logó

Brokkoli csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cherrie
Brokkoli csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1303 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 434 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3858 micro
Összesen 1303 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A felvágottat vékony csíkokra vágjuk.
  3. Amikor megfőtt a brokkoli, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tál aljára kanalazzuk a pirított hagymát, ráhelyezzük a brokkolikat és a felvágottat.
  4. A vajat lassú tűzön felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet (mintha sima rántást készítenénk), és kis adagokban hozzáöntjük a forró tejet. Ha elértük a megfelelő sűrűségű besamel mártást, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a zöldségre.
  5. Tetejére sajtot reszelünk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 1067
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 136320
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkoli csőben sütve
Cherrie 9 recept

A sajtot variálhatjuk ízlésünk szerint, nagyon finom, ha keverünk hozzá egy kis füstölt sajtot is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.