Szent Patrik napi briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
25 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
4 kcal
-
1g citruspor0 kcal
-
0 kcal
A kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
A krémhez
-
17g tej9 kcal
-
12g baileys38 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
12 kcal
-
6 kcal
Összesen
390
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g gyümölcscukor147 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g citruspor0 kcal
-
0 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
A krémhez
-
100g tej56 kcal
-
70g baileys229 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g gyümölcscukor74 kcal
-
38 kcal
Összesen
2329
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
32.3g finomliszt118 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
6.5g vaj46 kcal
-
5.2g gyümölcscukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.9g habtejszín38 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
0.6g citruspor0 kcal
-
0.5g vanília kivonat0 kcal
A kenéshez
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.3g tej1 kcal
A krémhez
-
12.9g tej7 kcal
-
9g baileys30 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.6g gyümölcscukor10 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
Összesen
302
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
390
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1522 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 206.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 972 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 955 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 726 micro
Összesen
2329
Kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
302
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
4 dkg gyümölcscukor
-
1 csipet só
-
1 dl habtejszín
-
2 dkg friss élesztő
-
0.5 ek citruspor
-
1 teáskanál vanília kivonat
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
A krémhez
-
1 dl tej
-
0.7 dl baileys
-
1 db tojássárgája
-
2 dkg gyümölcscukor
-
10 g vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- A tejszínt megmelegítjük, beleteszünk egy tk cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
- A tészta hozzávalóit dagasztógépben összegyúrjuk , 1 órát langyos helyen kelesztjük.
- A legalább duplájára kelt tésztát hat részre osztjuk. A tésztát mindig maga alá hajtogatva (mint a zsemle formázásánál) addig formázzuk, míg sima, feszes felületű golyóformát kapunk. Kb. teáscsészényi sütőformákba tesszük, és letakarjuk, míg újra duplájára nőnek (1/4 óra).
- A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot, tojássárgáját, pudingport és a likőrt. Folyamatos kevergetés mellett melegítjük, míg besűrűsödik, majd lehűtjük.
- A tésztát megkenjük tojás-tej keverékével, és egy ollóval kereszt irányú metszés ejtünk rajta, hogy kis zseb legyen a közepén, ebbe töltünk egy-egy púpozott tk-nyi krémet.
- 170 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és 20 perc alatt megsütjük benne a briósokat.
- Tálalásnál kevés porcukorral megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7999
- Feltöltés dátuma: 2013. március 13.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Nagyon készülünk a St. Patrick napra férjemmel, mert egy komplett ír fogást szeretnénk elkészíteni. Ez csak egy kis előleg, amit aznap reggelire elkészíthetünk. valamint már jó régen szerettem volna kipróbálni a lisztet, amit Jolimamitól kaptam. Ez a liszt Magyarországon a legnagyobb sikértartalommal rendelkezik, így könnyedén megkelt a tejszínes tészta is vele.
Hozzászólások
ez nagyon jól néz ki:) reménykedhetem,hogy a St. Patrick napi többi ételt is felteszed?:)
Köszönöm szépen. Tervezem. Összeállítottam már az egész menüt. Lesz elfoglaltságom vele. De hát ez is az öröm része, nemcsak az evés. Üdv: Évi néni
Hu, de mutatos es guszta! Azt hittem elso ranezesre, hogy muffinformaba sult. Udv. Veronika
Szia Veronika! Igen, jól látod, ez óriás muffinformában sült. Nagyon szeretem, mert sok mindent meg tudok sütni benne. Üdv: Évi néni