r
Nosalty Logó

Briós 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Briós 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Összesen 5584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    366.8 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5399.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2038 micro
Összesen 5584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Konyhai robotgéppel dolgozzuk össze a tésztát: először a réteslisztet a cukorral és az élesztővel összekeverjük. Hozzáadunk 4 tojást, alaposan összedolgoztatjuk a géppel, majd a maradék három tojás is megy a tésztához egyenként.
  2. Amikor a massza már leválik a tál oldaláról, beletesszük az összedarabolt, szobahőmérsékletű vajat, és a sót. Ismét addig dolgoztatjuk a gépet, míg újra leválik a tészta a műanyag felületről.
  3. Ezután egy nagy tálba tesszük át a meglehetősen ragacsos masszát, lefóliázzuk, és huzatmentes helyen, szobahőmérsékleten 2 óra 15 perc alatt duplájára kelesztjük. (22 ºC-nak kell lenni a helyiségben ahhoz, hogy a tészta kétszeresére keljen.)
  4. Amikor jól megkelt a tésztánk, lisztezett felületre borítjuk, és öklünkkel gyúrjuk, míg eredeti méretére össze nem esik. Visszatesszük a tálba, ismét lefóliázzuk, most pedig a hűtőben pihentetjük (kelesztjük) 1,5 órán keresztül.
  5. A 90 perc elteltével lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, mikor ismét eredeti térfogatú, beledolgozzuk az előzetesen rumba áztatott mazsolákat, s kezdhetjük a briósbucik készítését: a tésztát három részre osztjuk (egy rész/ tepsi), és megpróbálunk kilenc golyócskát formálni, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól tisztes távolságra. A bucikat szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük, megkenjük a cukros tojással (ehhez egy tálkában a tojást, a tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük), utána mehet a 220 ºC-ra légkeverésenelőmelegített sütőbe 12 perce. Majd még kétszer kilenc brióst készítünk. (Készült a Szakácsok könyve alapján.)
  • Sütés ideje: 36 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31885
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak erős idegzetűeknek! Eszem ágában sincs kedvét szegni senkinek, viszont kötelességemnek érzem felhívni mindenki figyelmét bizonyos tényekre a brióskészítéssel kapcsolatosan. Előkészítési idő: 300 perc, sajnos nem a szemünk káprázik (s nem is egy elütés következtében áll még egy nulla a harmincas szám után), valóban ennyi az annyi. Másik sajnálatos tény a tészta iszonyatos ragacsossága. Biztatásképpen pedig: a végeredmény bizton feledteti az azt megelőző, fránya 18 000 szekundumot.

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.