Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bread and butter pudding dióval

Bread and butter pudding dióval
Bread and butter pudding dióval
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a sütinek az alapja eredetileg a UK-ból származik kb. 1723-ból, közel 300 éves recept, ami csak vajaskenyérből, tejből, tojásból, vaníliából és fahéjból állt. A hosszú idők folyamán rengeteg változata született meg. Én is így variáltam az én ízlésemre. Szoktam még túróval, mákkal, vagy egyszerűen csak valamilyen gyümölccsel készíteni. Ami éppen van otthon. Nagyon egyszerű és finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tálalhatjuk vanília fagylalttal, tejszínhabbal vagy csak porcukorral megszórva. Én most egy kis fagylaltot tettem mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérszeleteket átlósan félbevágjuk.
  2. Egy nagy jénai tálat kikenünk vastagon a vajjal.
  3. Minden kenyérszeletet megkenünk vajjal és egy sort lerakunk, kicsit fedve egymást.
  4. A diós cukorba beletesszük a fahéjat és a citromhéjat, és alaposan megszórjuk vele a kenyérszeleteket.
  5. Erre rádobáljuk a gyümölcsöt és a mazsolát. (Én szeletelt őszibarackot használtam.)
  6. Ezután megint vajas kenyér, diós cukor és gyümölcs. A tetején kenyérnek kell lenni, persze vajjal felül. Ettől lesz majd ropogós a teteje.
  7. Egy tálban elkeverjük a tojást, cukrot, tejet és a citromlevet. Ha a cukor elolvadt benne, akkor ráöntjük az egészet a  kenyér tetejére. Óvatosan lenyomkodjuk egy picit, és hagyjuk, hogy a kenyér jól megszívja magát.
  8. Ekkor begyújtjuk a sütőt 200 C-ra, majd ha meleg betesszük a sütit és 10 percig 200-on, majd lecsökkentjük 170-re és addig sütjük, amíg aranysárga és ropogós nem lesz a teteje, kb 30-40 perc.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x25x6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 779
elküldve: 5
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kenyérpuding, vajas kenyér dióval és gyümölccsel lerakva, kenyérfelfújt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-11-08 09:03

Kedves pussycat!
Üdv a fedélzeten. Örülök, hogy regisztráltál szakácsnak. Jó ez a recept, köszi az ötletet. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-11-08 09:47

Kedves Piroska! Nagyon jol esnek kedves szavaid, koszonom szepen.
Hasonlo ez a recept a kulombozo felfujtakhoz, de en azert szeretem, mivel egyszerubb az elkeszitese. Egyebkent meg ennel is egyszerubb, ha a vajat felolvasztva rakenjuk a soronkent lerakott kenyerekre. No de ez mar praktika kerdese.
Igen, en is gyartom es fotozom a receptjeimet, de meg kicsit bele kell jonnom. Nekem is van sok a tarsolyomban ( mandnem 50 eve fozok ) csak fel kell oket rakni.
Meg egyszer koszi, hogy eszrevettel, Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-11-08 13:49

Kedves Veronika!
Meglátod ez olyan, mint a kábítószer. Minden jó receptet kiakarunk próbálni és minden általunk készített ("jó") receptet megszeretnénk osztani másokkal. Mostantól nincs megállás. Várom a receptjeidet. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-11-08 14:16

Ez igy igaz, a mult heten olyan izgalomban voltam, amikor az elsoket bekuldtem hogy 5 percenkent nyitottam ki az e-mail-t, es ellenoriztem, hogy fent vannak-e mar, egy hetet kellett izgulnom mire az elso megjelent. Mar 8-at kuldtem be, ugy hogy szep lassan megjelennek. udv, Veronika

990
toast kenyér 700 g
vaj 10 dkg
tej 1 l
tojás 7 db
cukor 1 bögre
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
őszibarack 3 közepes db
mazsola 1 marék
vaj 1 ek