r
Nosalty Logó

Bourbon Eggnog (Amerikai Tojáslikőr)

Butters
Bourbon Eggnog (Amerikai Tojáslikőr)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
7.4g
Fehérje
13.5g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
74.3g
Víz
272.5g
Koleszterin
739mg
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 2111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A tejet egy fazékban alacsony lángon melegíteni kezdjük. Közben a tojássárgáját egy magas falú műanyag tálban gépi habverővel felverjük.
  2. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, a sót, az édesítőt, a vaníliát, és addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. A langyos tejet folyamatos kevergetés mellett, lassan a felvert tojássárgájára öntjük a műanyagtálba, és a habverővel alacsony fokozaton kikeverjük, majd az egészet visszaöntjük a fazékba.
  3. Alacsony lángon újra főzni kezdjük, és kézi habverővel sűrűn kevergetjük kb. 10-15 percig, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon, mert akkor csomós lesz! Közben a korábbi műanyag tálban a habtejszínt kicsit felverjük. Nem szabad kemény habbá verni, csak addig kell a gépi habverővel alacsony fokozaton keverni, amíg elkezd felhabosodni. (Ettől a végeredmény egy krémesebb, habosabb likőr lesz)
  4. Ha már megfelelő sűrűségűnek ítéljük a tojásos tejet, akkor hozzáöntjük az épphogy felvert habtejszínt és a bourbont, összekeverjük, és fűszerezzük a szerecsendióval, fahéjjal és kardamommal, majd levesszük a tűzhelyről, hogy kihűljön. Ha teljesen kihűlt, tetszés szerint üvegekbe vagy kancsóba töltjük, majd hűtőben tároljuk. Az alkoholnak köszönhetően hűtőben akár 1,5-2 hétig is eláll.
  5. Tálalható bögrében, üvegpohárban, díszíthető fahéjszórással, vaníliarúddal. Kis csatos üvegekbe adagolva remek karácsonyi gasztro ajándék.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

További receptek

Mojito

A Mojito egy klasszikus kubai koktél, alapja fehér rum, lime, barna cukor, friss mentalevél és szóda. Ezeket az alapanyagokat összekeverve a nyár folyékony frissességét kapjuk. Nem túl ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek