Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eggnog - Tojáslikőr 3.

Eggnog - Tojáslikőr 3.
Eggnog - Tojáslikőr 3.
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az angolszász országok karácsonyi itala. Eredetileg brandyből készült, de később elterjedt rumos és bourbonos változata is. Sőt, akár ezek kombinációjával is készülhet. Általában hidegen tálalják, de szerintem melegen karácsonyibb hangulata van. A hozzávalók egy részét pontos mennyiségek megadása nélkül írtam, hogy mindenki saját ízlése szerint adagolhassa.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Több verziója létezik:
1. A tojások fehérjét és a tejszínt külön habbá verjük, majd belekeverjük a kihűlt tojásos tejbe. Ekkor a hab a tetején fog "úszni".
2. A tejszín helyett használhatunk sűrített tejet.
3. Egy kevés sütőtökpürét adhatunk hozzá, és mézeskalácsfűszerrel ízesitjük. (Ez a legfinomabb!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. A tejet a fűszerekkel megmelegítjük, majd belekeverjük a cukros tojást.
  3. Nagyon alacsony lángon besűrítjük. Vigyázzunk, rántotta ne legyen belőle!
  4. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, majd poharakba öntjük, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 660
elküldve: 2
receptkönyvben: 169
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: angol
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojáslikőr, tojásflip

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tünd iBaba
Tünd iBaba Mon, 2014-12-01 17:10

Én tavaly elkészítettem egyszer, próba verzióként. Aztán nem győztem újat készíteni belőle, mert annyira ízlett mindenkinek :)

pacurka
pacurka Thu, 2013-12-05 17:30

A tejszínt mikor rakod bele? nem találtam a leírásban. a tojás után?

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2013-12-06 03:25

Ne haragudj, az kimaradt. En ugy csinalom, hogy a tejjel keverem ossze es megmelegitem. Van olyan receptvaltozat is, hogy a tojasfeherjet es a tejszint kulon felverik habnak es azt hozzakeverik a tojassargas-tejes elegyhez. En zt azert nem szeretem, mert ez utobbi esetben a habok nem keverednek el teljesen, hanem a tetejen usznak es en jobban szeretem a homogen vegeredmenyt.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-01-08 17:18

Szia, ha epp fozotejszin van keznel, nyugodtan elkeszitheted abbol is! En csak annyit valtoztatnek, hogy megnovelnem a tejszin aranyat egy kicsit az eredetihez kepest, hogy jo kremes legyen, mert a normal tejszin kb. 45-50% zsirtartalmu, mig a fozotejszin ennel kevesebb. Sok sikert!

392
tojássárgája 3 db
tej 250 ml
habtejszín 250 ml
rum 2 dl
cukor 1 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet