r
Nosalty Logó

Bostoni krémes torta

Évi néni
Bostoni krémes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

317
Kalória
7.6g
Fehérje
38.8g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
39.7g
Víz
190.6g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Összesen 3162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    387.6 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    396.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 3162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a tejszínnel, cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival habosra keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadagoljuk a tejszínes tojássárgáját és a fehérjehabot adagonként spatulával óvatosan összeforgatva.
  4. A tésztát két, kivajazott, kilisztezett, alján sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra tesszük, teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Felforrósítjuk a tejet.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel, majd ráöntjük a forró tejet, simára keverjük.
  3. Ha sima, visszaöntjük a forralóedénybe, és kis tűzön besűrítjük.
  4. Folpackkal letakarva lehűtjük, hűtőbe tesszük.

Csokimáz

  1. A tejszínt felforrósítjuk és az összetört étcsokoládét beletesszük, addig keverjük, míg sima krémet nem kapunk.

Összeállításhoz

  1. A kihűlt piskótalapokat ecsettel átitatjuk tojáslikőrrel.
  2. Az egyik lapra egyenletesen felvisszük a lehűlt, vaníliás krémet, majd a másikkal lefedjük úgy, hogy a tojáslikőrös oldala legyen belül, a krémmel érintkezve.
  3. A folyékony csokimázat egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején, és hűtőbe tesszük, akár egy egész éjszakára is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x6 x 2

Húsvét táján láttam a TV-ben elkészíteni Stahl Judittól, de nem hallottam a nevét, így erősen utána kellett keressek a receptnek, de megtaláltam. Nagyon finom, ám nagyon "bűnös" édesség, tehát ki kellett próbálnom. Így utólag annyit módosítanék rajta, hogy kisebb formában sütném, mert a tészta nem lett túl vastag a 24 cm-es tortaformában. Szerintem 20 cm-es is jól megfelel erre a célra. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek