Borzas Kata Katicától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tej1 kcal
-
37 kcal
Töltelék
-
13g dió82 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Összesen
380
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g tej17 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
Töltelék
-
150g dió981 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Összesen
4566
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
5.2g tojássárgája17 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
12.9g margarin93 kcal
-
25.8g finomliszt94 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.5g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
13.8g sárgabaracklekvár38 kcal
Töltelék
-
12.9g dió84 kcal
-
10.3g tojásfehérje5 kcal
-
12.9g porcukor50 kcal
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
380
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 238.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 111 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5476.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 792 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1728 mg
-
Nátrium 2423 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 546.4 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 252.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 1375 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 986 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 724 micro
Összesen
4566
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojássárgája
-
3 csapott ek cukor
-
15 dkg margarin
-
30 dkg finomliszt
-
6 g sütőpor
-
6 g szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
3 ek tej
-
8 ek sárgabaracklekvár
Töltelék
-
15 dkg dió
-
3 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- A tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarint is hozzádolgozzuk.
- A lisztbe keverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, majd a margarinos krémbe szitáljuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen az egyik darabot 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd óvatosan belehelyezzük az előre, sütőpapírral ellátott tepsibe.
- Tetejét megkenjük 4 evőkanál lekvárral. A másik darab tésztát is ugyanakkorára nyújtjuk, és a tetejére helyezzük.
- A második lap tetejét is megkenjük a maradék lekvárral, majd a tetején óvatosan eloszlatjuk a diós habot. A harmadik tésztarészt a diós hab tetejére reszeljük.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeletelve szervírozzuk.
Töltelék
- A tojások fehérjét habbá verjük, apródonként hozzá adagolva a porcukrot, majd óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk a darált diót.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20 × 30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6100
- Feltöltés dátuma: 2016. március 13.
Ajánló
A lekvárt én ki szoktam keverni egy kevés rummal. Nagyon finom ízt ad neki. Gyermekek is fogyaszthatják, mert sütés közben az alkohol elillan.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
A linzer... a dió... nálunk mindenek felett. Gyermekkoromat idézi... nagyon szeretjük. Nem időigényes és nagyon finom.