r
Nosalty Logó

Borzas almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Borzas almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 761 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 761 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 4563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a cukorral, sütőporral és egy citrom levével jól kikevert tojássárgáját. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kicsit keményebb, de jól nyújtható tésztát kapjunk.
  2. 30 percig hűvös helyen pihentetjük, majd két részre osztjuk, az egyik részt kinyújtjuk, és tepsibe tesszük.
  3. A tésztára egyenletesen elsimítjuk a megtisztított, lereszelt és levétől kinyomkodott, 2-3 kanál morzsával elkevert almát. Megszórjuk őrölt fahéjjal.
  4. Tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, és az alma tetejére simítjuk.
  5. A tészta másik felébe belegyúrunk 2 ek kakaót, és a nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a habra. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16252
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Ajánló

A tészta 1 kg almát simán elbír. Már elkészítettem úgy is ezt a sütit, hogy az almát megpároltam, és úgy kevertem hozzá a fahéjat, majd tettem a tésztára. Így is, úgy is tökéletes, talán ezzel kisebb az esélye annak, hogy eláztassuk a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozi receptje ez is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek